AMD işlemci önerisi

farEX

Hectopat
Daha fazla  
Intel i5 10400F işlemci, 2 tane 8 GB DDR4 Kingston RAM, RTX 3070 Ti ekran kartına sahibim. Bir de Kingston 1TB M.2 SSD var ve bu sistemde haliyle PCI-e 3.0 da çalışıyor yani tam güç çalışamıyor. Hem bu sebeple işlemci yükseltmek istiyorum. DDR4'ten devam edeceğim çünkü RAM'leri değiştirmek şu ara çok mantıklı değil bildiğiniz gibi. AMD'ye geçmeyi düşündüm. 2K 1440p bir monitör de alacağım, bunu da göz önünde bulundurarak AMD'den hangi işlemcileri önerirsiniz? Belli bir fiyat aralığım yok birkaç farkli fiyatta ürün önerirseniz sevinirim.

RAM fiyatları sakinlediğinde zen 6 alırsınız hocam. DDR6ya geçmiş olursunuz ayrıca. 2K'da veya 1080P'de darboğaz yapmayacak sisteminiz var.

AMD alıp zorunlu DDR5 RAM + anakart geçmek şu RAM piyasasına göre çok saçma. En zor durumda bile LGA1700 geçersin ister 12. nesil tak ister 14. nesil, DDR5 ve DDR4 desteği var. LGA1700 bile hala 3-4 yıl gideri var.

AMD alıp zorunlu DDR5 RAM + anakart geçmek şu RAM piyasasına göre çok saçma. En zor durumda bile LGA1700 geçersin ister 12. nesil tak ister 14. nesil, DDR5 ve DDR4 desteği var. LGA1700 bile hala 3-4 yıl gideri var.
Hem ddr5 hem ddr4 desteği nasıl oluyor hocam ? Sadece ddr4 veya 5i desteklemez mi anakartlar ?

Sırf PCI-e 4 için değiştirme. Darboğaz olmuyorsa devam et.
Dar boğaz testi şu şekilde geldi hocam:
Screenshot_20251225_075213_Chrome.jpg

O halde AMD'ye geçmeniz saçma. İşlemcinizde fena değil.
Ama i5 10400f in üzerinde bir AMD işlemci alıcam hocam sonuçta. Birde 1440p monitör geçeceğim için bu çözünürlükte oyunları oynamak için ekstradan bir işlemci gücü gerekmez mi ?

Son düzenleme:
@farEX
Çözünürlük yükseldikçe işlemciye binen yük azalır. 2K monitör darboğazı azaltır.
Kullanım durumunda nasıl oluyor? Bu tarz site ve uygulamalara güvenmiyorum.
Şöyle söyleyeyim rtx ekran kartim var ama rtx açık iken (mesela cyberpunkda) yeterli fps alamıyorum. Fps hep pc kasıyormuş gibi hissiyat veriyor. Yani işlemciyi yükseltme isteğim sadece pcle 4.0 olması için değil. Oyunları yüksek ayarda daha rahat oynayabilmek için.

LGA1700 işlemcilerin hem DDR4 hem DDR5 desteği var. İster DDR5 anakart kullan ister DDR4 ama şu an DDR4 anakart ve LGA1700 işlemci alman şu an daha mantıklı. Hem elindeki RAM'ler DDR4 hem de piyasa düzelirse DDR5 taktığında işlemci yine destekler sadece anakart ve RAM değişimine gidersin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı