AMD İşlemciler Dizüstünde Neden İyi Degil?

Şu an Amd A Series İşlemciye sahip olup , Apu teknolojisini kullanan dizüstü bilgisayarlar da var. Fakat dediğiniz gibi ön planda değiller. Zamanla gelişir diye tahmin ve umut ediyorum

Amd işlemciler çok fazla güç tükettikleri ve üretim teknolojileri çok düşük olduğu için(28nm) Bunu laptopa uyarlamak için güç tüketimini düşürmek lazım. Bizim Amd zaten iyi olmayan işlemcilerinin performansını iyice düşürdüğü için laptopta Amd pek sevilmez.

AMD yıllar önce fabrika yatırımlarını şirketten ayırmak zorunda kaldı. Bu ayrılma ve yeni şirketin işlerinin rayına oturması zaman aldı. Büyük yatırım gerektiren yeni daha düşük nanometre üretim tesisleri de geç yatırım aldı. Az sayıda yüksek teknoloji işlemci üretim tesisi var ve üretim verimlilikleri farklı.

AMD bu ve daha pek çok sebepten dolayı daha düşük nanometre işlemcileri uzun süre tasarlayıp ürettiremedi. Bu yüzden sıcaklık ve güç tüketiminin en önemli olduğu mobil cihazlar pazarındaki payını kaybetti. Şimdi Zen sonrası dönemde tekrar Intel ile çok yakın şartlarda rekabet edecekler. Hatta düşük nanometre ve HBM kullanan APU'lar ile grafik performans açısından avantajlı ve hesaplı yeni nesil dizüstü bilgisayarlar görebileceğiz.

Ancak yol haritaları uzun, hangi ay, hangi model çıkar şeklinde henüz son tüketiciye yansıyan bir gelişme yok. Biz kullanıcının avantajına bir ürün gördüğümüzde zaten hemen üzerine gidip, bulup incelemesini yapıp sizinle paylaşmaya gayret ediyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…