AMD işlemciler için CPU kullanımını sabitleme var mı?

kenan360

Hectopat
AMD A8-7410 işlemciye sahibim, oyunlarda işlemci 70-80, GPU ise 50-60'a çıkıyor FPS çok artıyor sonra anında GPU 20'lere 30'lara düşüyor, bu da Benin FPS'mi düşürüyor, var mı işlemci kullanımını sabitleyecek bir uygulama?
Laptop kullanıyorum, BIOS'tan ayarla demeyin BIOS da öyle ayarlar yok.

Dediğinizden bir şey anlamadım desem yeridir.

70-80, GPU ise 50-60'a GPU 20'lere 30'lara

Burada dedikleriniz kullanım değeri mi sıcaklık değeri mi? Öncelikle onu öğreneyim. Eğer kullanım değerleri ise işlemci ekran kartına göre darboğaz yapıyor. Çözünürlük yükseltmeyi deneyin. Sıcaklık ise yine benzer şeyler var demektir.

Kullanım.
Hocam şöyle söyleyeyim Forza Horizon 4 oynuyorum, ekran kartı kullanımı bir anda 50-60 oluyor, oyunda 60FPS alıyorum, 5-10sn sonra 20-30 hatta 10 oluyor bu yüzdende düşük FPS alıyorum, 5 FPS falan.

4 GB RAM'im var. 3GB falan kullanıyor. Ekran kartı RAM kullanımı soruyorsanız, ona bakmadım ama şimdi aklıma gelmişken bakayım.
GTA 5'te hiç böyle sorunlar olmuyor, sabit 30 FPS, hadi sistem kötü 4 GB RAM falan var arada bir 20'ye düşsün benim için sıkıntı değil, GTA 5'te düşen FPS'ye drop bile demiyorum. Şimsi tekrar gta indiriyorum, oradaki değerleri merak ediyorum.
GTA 5'te hiç böyle sorunlar olmuyor, sabit 30 FPS, hadi sistem kötü 4 GB RAM falan var arada bir 20'ye düşsün benim için sıkıntı değil, GTA 5'te düşen FPS'ye drop bile demiyorum. Şimsi tekrar gta indiriyorum, oradaki değerleri merak ediyorum.

Son düzenleme:
Biraz geç cevap verdim kusura bakma. RAM takviyesi yapman iyi olur. Muhtemelen DDR3 RAM var o sistemde. 2 tane 8 GB RAM ile bence daha iyi performans alırsın. Hem işlemci kullanımı hem de ekran kartı kullanımı biraz daha normal olması gereken seviyelere gelir. Ama yine de cihazın yetersiz olduğunu söymemem gerek.

Termal macun yenilemesi ile sıcaklıklara bir tık daha iyi müdahale edilebilir. Belki işlemci kendisini kısıyordur. Pek zannetmiyorum ama olabilir yani. Yani kullanımı kısıtlamak yerine neden ötürü olduğunu çözmek daha iyi olur bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…