Çözüm AMD işlemcilerde TPM aktifken stutter sorunu

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bilmiyorum dostum bekleyeceğiz ya da sistem değiştiricez sanırım bu sorunu yaşayan birkaç arkadaşım daha var.

Yok düzelmiyor bu sorun hocam 3.5 senedir araştırıyorum, deniyorum yok. 2 Tane soğutucu aldım yok, Ramları 32GB Dual Channel yaptım yok. Freesync kapadım yok, Undervolt yaptım yok, Yeni SSD aldım yok, FPS kısıtladım yok, Grafikleri düşürdüm yok, 1-2 aya 5700x almayı planlıyorum fakat sisteme güvenemiyorum düzelmezse boşa para vermiş olacağım.

Lenovo Dell çöp de get ya. Hahaha. Sen şimdi ASUS'a dünyanın en iyi notebooku filan dersin

Aynen öyle dümen bence de bende işe yaramadı şahsen. BIOS'um vs her şey güncel olmasına rağmen.

Bu konuda bahsedilen problem ile sizin sorununuzun zerre alakası yok, o yüzden. Bu TPM stutter sorunu öyle ''microstuttering'' falan değil bayağı odun gibi kilitleniyor sistem.

Sisteminizde zaten halihazırda farklı donanım/yazılım kaynaklı takılmalar varsa TPM kapatmak onları çözmez. TPM'in yaşattığı takılma zaten bir kere baştan farklı görüntü kasılarak ilerliyor ve sesler de ona bağlı olarak kesilmeye başlıyor ve 2-3 saniyeye kadar süren bir şey. Oyunda ve masaüstünde fark etmeksizin oluyor bu arada. Her takılmanın suçlusu TPM değil. Şu ana kadar güncel BIOS kullanıyorsanız zaten TPM sorununun çözülmüş olması gerekli, üstünden yıl geçti sorunun.

2021'de bu sorunu ilk yaşadığımda ben stabilite sorunu zannedip stres testi yapıyordum. Mavi ekranı andırıyor çünkü. Bugün iki yılın ardından ilk defa BIOS güncelledim, sorun çözülmüş gibi duruyor şimdilik.

HP Pavilion Gaming 15-EC2056NT (68N71EA) bende de aynı sorun var maalesef BIOS güncel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…