Çözüm AMD işlemcilerde TPM aktifken stutter sorunu

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
F. 13 rev. A BIOS sürümünden itibaren TPM sorunu çözülmüş. Sizin sorununuz TPM'den farklı olabilir.

İstediğiniz bir test var ise hemen yapıp gönderebilirim genelde oyun dışında oluyor o yüzden pek fazla bakamıyorum istatisklere

*** Microsoft yöntem değiştirdi. Önceden adım adım, belki biraz yavaş ama titiz bir şekilde işletim sistemini geliştirirdi. Şimdi titizliği bıraktı (Hızlı gelişmeye ayak uyduramadığı için / belki zorunluluktan/ en azından android karşısında) , Ciddi değişlikler, yenilikler yapmak istiyor ve bunu yaparken de üreticiler, yazılımcılar ve bilgisayar kullanıcıları umrunda değil. Deneme tahtası gibi bişeyler yapıyor ve doğal olarak donanımların ve bu donanımlara yönelik yazılımların üretilmesinde karmaşaya sebeb oluyor ve tabi sorunlara. TPM örneğinde olduğu gibi. Başka şeylerde var TONLA- YÜZSÜZLÜK/ARSIZLIK SEVİYESİNİ BİLE AŞTI. Mesela Yerel hesapla kurmak istiyosunuz, araki bulasın. Mümkün mü? Evet. Ama 40 kat yerin altına sokmuş vsvsvsvs (bu vsler öylesine değil. Pek çok ayar içinde sözkonusu) Üstelik cebren kendi yolunda ilerlemeye zorluyor..... gerisini siz hayal edin.

*** Bu kadar üstad yorum yapmış. Epey okudum ve zevk aldım. Bilgisayar markaları, donanım üreticileri vs üzerinde durulmuş hep.
*** Tamam, elektronikten, yazılımdan, donanımdan çok fazla anlamam. (Anlardım biraz diyeyim ama kendimi güncellemedim, modam geçti.)
*** Bu kadar yorum arasında anlamadığım bir tek şey var ve cidden merak ediyorum.
Yanlış bir izlenimim var ve de Microsoft'un hiç mi suçu yok?

Bu takılma Windows 11/10 fark etmeksiniz bende de var. BIOS'tan TPM kapatıp Windows 11 kuracağım cihaza. Sonuçları unutmazsam yazacağım. Umarım düzelir.

Peki tpm kapatınca Valorant'a nasıl gireceğiz ? Var mı çözüm önerisi olan ?

konuyu hortlatacağım ama Acer An 517-42 model Ryzen 6800H RTX3070 Tİ 32 GB Ramli laptopum var aynı sorunu yaşıyorum sorunu tpm kapatma ile çözdüm fakat yıl olmuş 2024 bu soruna neden çözüm gelmedi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…