AMD işlemcilere bakış

korkmazmi

Hectopat
AMD işlemcilerin ne gibi zararları vardır ? İntel'e göre eksik yaları nederdir ve FX 8350, sizce nasıl bir işlemcidir ?
Biraz bilgi alabilir miyim ?

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD işlemcilerin herhangi bir zararları yoktur. İntel'e göre eksik bir yanı olarak performansı örnek gösterebilirim.
Ancak aradaki performans farkının sebebi İntel'in çok daha yüksek bütçeli işlemciler üretiyor olması.

AMD belirli bir bütçeye kadar işlemcileri üretir, imkanı var ancak şuan yeterli diyor. Lazım olduğundan çok daha fazla güce sahip olduklarını söylüyorlar ki bence haklılar.

FX 8350 hem oyun hemde programlar için oldukça yeterli, hiçbir problem yaşatmayacak bir işlemci.
Ancak işiniz daha profesyonel, yani kurgulama işleri ise İntel'in daha yüksek bütçeli işlemcilerini tercih etmeniz daha doğru olur.

AMD daha çok oyunculara hitap ediyor desem çok kısa ve öz olur. Ayrıca AMD işlemciler, İntel işlemcilere göre daha az ısınırlar.

Yani AMD işlemcileri ezik gibi görmeyin. Mesela benim gibi lise öğrencisi birisi için bulunmaz bir nimettir AMD.
Düşük bütçe ile orta seviye işlemciler satar. İntel ise yüksek bütçe ve yüksek fiyat prensibi ile çalışır.
Tekrarlıyorum FX 8350 fazlasıyla yeterli bir işlemci tabi daha profesyonel yani ticari işler için kullanmayacaksanız.

Bilgi verdiğin için teşekkürler. Ben öyle profesyonel isler yapmıcam daha çok oyun için kullanıcam. 2000 tl biütçeli bi bilgisayarda sizce uygunmudur?

Eğer standart bir ev kullanıcıysanız FX 8350 alın ve diğer bütçe ile ekran kartı gibi donanımlara yüklenin.
Hem oyun, hemde günlük işlerinizde veya çoklu program kullanımında hiçbir performans sıkıntısı yaratmaz.

Tabi, isterseniz İ5 veya İ7 de alabilirsiniz ancak yerinizde olsam FX 8350 alır geri kalan para ile oyunlar üzerine yüklenirdim.
Oyunlarda iyi bir bilgisayar zaten diğer alanlarda da iyi olur :D

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı