AMD İşlemcilere Overclock Yapınca Yıpranma

• Konuyu başlatan Gamiurams
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 2.088
G

Gamiurams

Ziyaretçi
Arkadaşa sistem toplayacağım, Vatan Bilgisayar'a gittim. Adama sordum, en sonunda AMD FX 8350 4GHz almaya karar verdim. Üstüne işlemci soğutucu ve 1-2 tane daha ek fan da almaya karar verdim. Daha sonra Vatan'daki abiye ben bunu overclock yapabilir miyim dedim. Yapabilirsin fakat AMD işlemciler çok çabuk yıpranıyor dedi. 4 GHZ size yeter dedi. Sizce böyle bir olay var mı, doğruluk payı var mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kim dedi bunu? Her işlemcinin overclock sonucu ömrü kısalabilir. Ama bu sadece AMD işlemcilerde olmuyor ki...

Bilinçli bir şekilde ayarlarsan sorun yaşamazsın.

Intel işlemcilerde yıpranır. Abartmadıkça, sağlıklı ve ideal değerlerde bilinçli şekilde yapılırsa bir sorun olmaz.

Bilmiyorum 4GHz zaten bana yeterde artar bile gibime geliyor zaten. Fakat abartmadıkçayı anlamadım. Ben overclock işlerinden anlamam. 1 kere overclock yapılmıyor mu zaten adam dedi 6 GHz'ye kadar çıkar dedi işlemcin. Fakat çok güç çekermiş.

OC konusunda tecrübesiz olduğunu görünce seni caydırmak için demiştir. Zaten böyle bir soruyu soruyorsan elemanlar doğrudan seni OC yapmaktan mümkün olduğunca uzak tutmaya çalışacaktır ki haklılar da. Ertesi gün mağazaya yanmış bir anakartla gelmeni istemezler.

6 GHz'e kadar profesyoneller rekora çıkıyor. Sen üst seviye bir bilgin yoksa 4.2'ye rahat çıkarsın AMD işlemcilerde.

6 GHz'e kadar profesyoneller rekora çıkıyor. Sen üst seviye bir bilgin yoksa 4.2'ye rahat çıkarsın AMD işlemcilerde.

Hocam zaten turboyla 4.2 ye çıkmıyormu standart değil mi ? Ayrıca en risksiz nasıl çıkarabilirim. Ayrıca ben dünya rekoru kırmaya çalışmıyorun. Sadece Crysis 3 Call Of Duty Assasins Creed gibi oyunları Ultra çalıştırsın yeterli birde Autocad-Solidworksa Adobe After Effects Sony Vegas Pro gibi programlarıda çalıştırsın yeter. Zaten yeni sistem topluyorum yakında onuda foruma sunacağım.

FX 4100 ve Contac 30 ile 4.2 değerine %100 yük altında 45-46 dereceyi geçmeden ulaşabiliyorum. Boştaki değerlerini söylememe gerek yok zaten.
https://www.technopat.net/forum/overclock-ve-sogutma/11833-thermaltake-contac-30-incelemesi.html

Buyur, buda benim incelemem. Overclock konusunda aklına takılan sorular var ise bakabilirsin. Voltaj vermeden 4.2 GHZ değerine çok rahat ve sorunsuz bir biçimde ulaşılabiliyor.
4.5 ve 4.4 GHZ değerlerinde sorunlar baş göstermeye başlıyor. Hatırlatayım.

FX 4100 ve Contac 30 ile 4.2 değerine %100 yük altında 45-46 dereceyi geçmeden ulaşabiliyorum. Boştaki değerlerini söylememe gerek yok zaten.
https://www.technopat.net/forum/overclock-ve-sogutma/11833-thermaltake-contac-30-incelemesi.html

Buyur, buda benim incelemem. Overclock konusunda aklına takılan sorular var ise bakabilirsin. Voltaj vermeden 4.2 GHZ değerine çok rahat ve sorunsuz bir biçimde ulaşılabiliyor.
4.5 ve 4.4 GHZ değerlerinde sorunlar baş göstermeye başlıyor. Hatırlatayım.

Hocam azıcık aşım ağrısız başım. 4.2 hız yeter bana.

Ayrıca şu iki işlemci soğutucudan birini almayı planlıyorum.

http://www.vatanbilgisayar.com/Soğu...1155115613662011-&-am2am2+am3am3+fm1-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=58836

VATAN COMPUTER - COOLER MASTER - HYPER 412S INTEL LGA 775/1155/1156/1366/2011 & AMD AM2/AM3/AM3+

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı