AMD işlemcilerinin performansları

havalimonu

Decapat
Merhabalar, Intel kullanıcısı olarak AMD'ye geçiş yapmaya çalışıyorum. İkinci el sistem toplamak istiyorum bütçe 2200-2900 TL arası şu an sadece kasa toplayacağım.
Şimdi benim anlamadığım şey ise, Ryzen 3 1200 AF modelleri çok mu kötü acaba? Ryzen 5 1600 veya 2600 aralarında aşırı bir fark mı? İkinci el aradığım için piyasa şu an sıfır ile benzer çok fazla. Kesinlikle alınmaz ya da alınabilir gibi bir bilgisi olan varsa AMD konusunda beni aydınlatabilir mi? Kafam çok karıştı...

Son düzenleyen: Moderatör:
1200 AF ile Ryzen 5 modelleri arasında tabiki doğal olarak devasa bir fark var. RX570'ten sonrasını beslemeniz zor 1200 AF ile. Ufak bir O.C. ile RX580 falan besler o yani.

Bu arada bahsettiğiniz işlemcilerin biri
6C/12T 3.4 Base Clock
diğeri
4C/4T 3.1 Base Clock değerlerine sahip. Bariz 1600/2600 önde.

Merhaba mevcut sisteminiz nedir? Zaten düşük ve orta bütçede AMD almaktan başka pek şansınız yok i3 9100F dışında. Intel işlemciler pahalı ve anakart sıkıntılı oluyor. R3 1200AF bu bütçe için ideal. 1200AF + RX 570 ile güncel oyunlarda genel olarak sıkıntı yaşamazsınız ama geleceğini de çok parlak görüyorum diyemem.

Ryzen 3 1200 AF kullanıcısıyım. i3 9100F'den güçsüz bir işlemci. Şu an için üzdüğü tek oyun AC: O serisi. Oyunların optimizasyon sorunlarını da göz önünde bulundurmak gerekir. Ekran kartım GTX1650 tam olarak besleyemiyor ve darboğaz yaşıyorum bu oyunda. Ama oynayamadığım oyun da yok. Anakartım OC desteklemiyor destekleseydi bu sorunu yaşamazdım sanıyorum. Önümüzde yeni bir dönem var yeni oyunlar çıkacak işlemci sıkıntı çıkarır gibi geliyor bana. (Cybrpunk 2077, AC Valhalla) ikinci el temiz bir Ryzen 5 1600 AF veyahut 2600 bulabilirseniz daha iyi olur diyorum. Ya da B450 anakart alıp Ryzen 3 1200 AF'ye overclook yaparsan sıkıntı çıkmaz sanıyorum. OC uzmanı arkadaşlar daha iyi bilirler tabii.

B350M PRO anakart alsam OC yapabilir miyim acaba?
R5 2600 serileri sıfır ile aynı fiyatta satılıyor maalesef bütçem çok zorlanacak sıfırı 999TL'ye düşmüş bir sitede 2600'ün. Onu alırsam ekran kartında feragat etmeye gideceğim tabii kararsız kaldım biraz.

B350 serisinde OC yapabilirsin.
Son zamanlarda oyunlar işlemci sömürüyor. Ekran kartı elbette çok önemli fakat ekran kartını yüksek tutup işlemciden kısarsan bu sefer de darboğaz yüzünden oynayamama riskin var. Bu arada ekran kartı olarak aklında ne var?

Ekran kartı olarak 480 veya 570 580 8 GB serilerine bakıyorum.

RX 570 için 8 GB gereksiz olarak görülüyor. O güçte bir kart değil imiş birkaç kez forumda arkadaşlar belirtmişti. RX580 veya GTX 1650 Super tercih etmen eğer ki oyunlarda Ultra grafik ayar takıntın yoksa önümüzde ki 2-3 sene çok rahat götürecektir seni. Ryzen 5 1600 AF bu kartları besleyebiliyor. B350 anakart alıp Ryzen 5 1600 AF seçersen. İleri de ihtiyaç hissettiğinde OC ile 2600 değerlerine ulaşabilirsin. 999 TL'ye 2600 bulduysan sakın kaçırma derim. Temiz bir ikinci el de işini görür.

Bütçeye sığdırabilir miyim peki 0 olarak 5 2600 işlemciyi 999 TL'ye alsam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…