AMD işlemcili NVIDIA ekran kartlı sistem toplama önerisi

CanBomonti

Megapat
Daha fazla  
Herkese iyi sosyaller, ben kendimde bilgisayar işlerinden anlarım ama 2 sene Vatan Bilgisayar'da çalıştıktan sonra inanılmaz bir sıkkınlık geldi ve son 6 aydır PC parça gelişimlerini takip etmiyorum. O yüzden sizden de destek almak istedim. Öncelikle benim bilgisayardan beklediğim beni uzun yıllar 2K çözünürlükte oyunlarda yormasın ve edit vs. işlerine de başlayacağım 1 sene içinde çünkü kız arkadaşımla gezilere başladık çektiğimiz VLOG'ların editlerini kendim yapacağım. Buna bağlı olarak da bu kadar iyi özellik istedikten sonra bütçe belirtmiyorum çok absürt bir sistem gerektiğini de düşünmüyorum. Özel olarak da NVIDIA ekran kartından ve AMD işlemciden şaşmak istemiyorum. Çünkü kendim de Antalya'da birkaç youtubera sistem sattım ve AMD ve NVIDIA ikilisi güzel bir eşlemeyle en iyi çalışan ikiliydi her zaman. Ancak dediğim gibi son zamanlarda takip edemedim Intel kendini toparladı şu şu şu noktalarda daha iyi derseniz okey olurum tavsiyelere açığım. Ayrıca yüklü bir SSD depolama alanı istiyorum ve depolama alanlarım ayrı olsun istiyorum örnek vermek gerekirse 4 TB videolar için 4 TB oyunlar için 1 TB sistem için gibi gibi. Ayrıca öneri yapan arkadaşlar yayın ekipmanlarından anlıyorsa yayın ekipmanları için tavsiyelerini de sistem bütçesinin dışında bir bütçe var olduğunu düşünerek ekleyebilirler hatta diğer ekipman önerilerini de(mouse, kulaklık vb.) Ekleyebilirler. Dediğim gibi kendim de uzman olmasam da anladığım için işin içinden çıkamadığım için sizden yardım istiyorum. Umarım yardım etmek isteyen arkadaşlar çıkar onlara şimdiden çok teşekkür ederim. Belirttiğim istediğim özelliklere göre ben 5080 9800x3D gibi parçalarla gidiyordum ancak PS5 Pro da alacağım ve NBA FIFA gibi oyunları onda oynayacağım için bilgisayara hikayeli oyunlar ve FPS oyunları dışında yük bindirmeyeceğim ekstra tek yük de edit vs işleri olacak mesela ona göre sana 5070 uzun yıllar 2K oyun oynatır 5080'e falan gerek yok gibi tavsiyelere de açığım. Yardım eden arkadaşlara şimdiden tekrar teşekkür eder, iyi sosyaller dilerim. Bütçeyi de uzun yıllar beni edit vs. işlerinde ve 2K oyunlarda idare etmesini istediğim için belirtmiyorum çok uçuk olmadığı sürece öneri yapacak arkadaşlar bütçe de serbest.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kitap yazmıssınız be usta ilk olarak onu söyleyeyim🤣🤣
Ilk olarak Intel hala kendini toparlayabilmis halde değil Intel gelecek nesil islemcileriyle belki düzelebilir diye umudum var Ultra islemcilerde bu tür bir şey söz konusu ama suanlik Intel islemci hala alınacağını düsünmüyorüm Intel ekran kartlarida mevcut ama driver sorunlari var ek olarak iş ağırlıkli kullanacaksaniz 9950x3D islemci cok daha iyi olacaktir 9800x3D hem oyun hem is icin iyi olsa da iş. Konusunda 9950x3D daha iyi
Iş için alacaksaniz en iyi kombinasyon NVIDIA+ AMD olacaktır ama eğer siz bunu oyun ağırlıklı kullansaydinzi AMD+AMD cok daha iyi yurt dısında 9070XT ile 5070 Ti arasinda sadece 100 dolar gibi bir fark var buradan 9070XT'ye arz talepin ne kadar fazla olduğunu görebiliriz canim Türkiye'mde ise bu değer. 250 300 dolar ondan dolayi Türkiye'de ekran karti alacaksaniz AMD karti cok daha iyi F/P olacaktir.
Ek olarak uzun yıllar 2K götürsün istiyorsaniz 16 GB VRAM'li ekran kartı almanızı ö eriyorum 12 GB VRAM'lar şu an 2K ya ancak yetebiliyor siz bunu uzun yıllar kullanmak istiyorsaniz 16 GB VRAM'ın gerekli olduğunu düsünüyorum bu kartlar ise 9060XT 16 GB 5060 Ti 16 GB(bu modeller 5070'den daha güccüz size yetmeyeceğini düsünüyorum) 9070XT 16 GB 5070 Ti 16 GB(bu secenek sizin icin daha iyi 5070'den k[tü performans almak istemezseniz)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı