Teşekkürler hocam ^^İndirim ile daha iyisi gelecektir elle toplarsan uygun fiyatlı olarak ASUS B650mr orta olarak Gigabyte Aorus Elite B650 anakart tepe olarak MSI X670E anakart.
Merhabalar hocam, tam anlayamadım bütçenizi. Söylediğiniz 3 parça 70k ediyor. Bana maksimum bütçenizi söyler misiniz?Teşekkürler hocam ^^
Hocam merhaba @MelihÖzer yorum yaptığınız konulardan görüp etiketliyorum sizi,
CPU: Ryzen 7 7800x3d
GPU: RTX 5070 ti
Anakart: Aorus Elite ya da MSI X670E
Geri kalan kasayı nasıl tamamlayabilirim?
Bütçeyi 70 olarak karar kaldım sağ olsun yorum yapan arkadaşlar sayesinde ama bütçe arttırmak gerekirse bir tık daha zorlarım. Kasa ve PSU önerisinde bulunursanız görüntüye önem verdiğim için biraz daha geniş ve tamperli (ön ve yan) olmasını tercih ederim
80 bine çıkabilirim hocam. 3 parça acaba indirim günü de mi 70k olurMerhabalar hocam, tam anlayamadım bütçenizi. Söylediğiniz 3 parça 70k ediyor. Bana maksimum bütçenizi söyler misiniz?
Yani çok zannetmiyorum çok büyük fark olacağını. Sizin kullanım amacınız nedir? 7800x3d tercihinden oyun olduğunu düşünerek şöyle yapalım ben size 83-84k bandında sistem önereyim indirimlerde 80k bandına toplayabilirsiniz;80 bine çıkabilirim hocam. 3 parça acaba indirim günü de mi 70k olur
Hocam 5070 Ti kartını 9070xt yerine koysam nelerden kısabilirim? Bir de alternatif kasa önerebilir misiniz varsa bildiğiniz? Klasik kasa görüntüsünden sıkıldım senelerdir. Daha geniş ön ve yanı tamper cam olanlar hoşuma gidiyor son son. Genel amacım oyun ancak daha çok web3 oyunlarıyla ilgileniyorum ve onlar da desteği ilk aşamada nvidia ile veriyorlar o yüzden 5070 ti daha çok tercihim.Yani çok zannetmiyorum çok büyük fark olacağını. Sizin kullanım amacınız nedir? 7800x3d tercihinden oyun olduğunu düşünerek şöyle yapalım ben size 83-84k bandında sistem önereyim indirimlerde 80k bandına toplayabilirsiniz;
CPU: 7800X3D
GPU: Sapphire Pulse 9070xt
Anakart: MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi
Ram: Lexar Ares 2x16 32gb 6400mhz cl32
SSD: Kioxia Exceria PRO1TB
Sıvı Soğutma: DeepCool LT720 360mm
PSU: Raijintek Cratos 850w
Kasa: Raijintek Ponos Ultra MS4
83.3k yapıyor. İndirimlerle yakaladığınız da 80k bandına gelebilir.
Anakart: MSI B650-SHocam 5070 Ti kartını 9070xt yerine koysam nelerden kısabilirim? Bir de alternatif kasa önerebilir misiniz varsa bildiğiniz? Klasik kasa görüntüsünden sıkıldım senelerdir. Daha geniş ön ve yanı tamper cam olanlar hoşuma gidiyor son son. Genel amacım oyun ancak daha çok web3 oyunlarıyla ilgileniyorum ve onlar da desteği ilk aşamada nvidia ile veriyorlar o yüzden 5070 ti daha çok tercihim.
Hocam çok tatlı sistem olmaya başladıAnakart: MSI B650-S
GPU: PNY 5070Ti
Sıvı Soğutma: Enermax Liqmax III 360mm yapın 83.4k olur. Kasa konusunda bu fiyata daha kaliteli kasa yok açıkçası. Akvaryum kasalarda ısınma durumu var, çok kaliteli olanlardan almanız lazım. NZXT H9 FLOW, Lian Li O11 Dynamic Evo vs vs. Onlarda çok tuzlu. 3.300TL şu an Raijintek Ponos Ultra MS4. Bu fiyata daha kalitelisi dediğim gibi çok zor. Estetik için performanstan feragat etmeyin derim. Yine tercih sizin. Lian Li O11 Vision Compact var hem kaliteli hem fiyatı 6.2k ama fansız geliyor. Ona fan alacaksınız ekstra.
Şahsen ben bu Black Friday döneminde Lian Li O11 Dynamic XL ile Arctic P14 pro fan kombinasyonu yapacağım. Vision Compact'ın desteklediği fan boyutuna bakmak lazım. Çok yüksek ihtimalle 120mm fan desteği vardır, radyatör olarakta yan tarafa 360mm destekliyordur. 120mm fan için Arctic p12 pro iyidir. Fakat tipi çirkinHocam çok tatlı sistem olmaya başladıLian Li O11 Vision Compact çok hoşuma gitti. Fanlar standart ölçü mü peki yoksa var mı önerdiğiniz kasa fanı?
Çok yordum teşekkür ediyorum hocam emeğiniz için çok yardımcı oldunuzŞahsen ben bu Black Friday döneminde Lian Li O11 Dynamic XL ile Arctic P14 pro fan kombinasyonu yapacağım. Vision Compact'ın desteklediği fan boyutuna bakmak lazım. Çok yüksek ihtimalle 120mm fan desteği vardır, radyatör olarakta yan tarafa 360mm destekliyordur. 120mm fan için Arctic p12 pro iyidir. Fakat tipi çirkin. Estetik olarak Lian Li fanlara bakabilirsiniz.
Estağfurullah hocam, her zamanÇok yordum teşekkür ediyorum hocam emeğiniz için çok yardımcı oldunuz