AMD işlemciyle Intel Arc 750 iyi performans verir mi?

Asrock a320m-hdv anakarta intel arc 750 uyarmı

• Uyar

Oy: 8 100,0%
  • Uymaz

Oy: 0 0,0%
  • Uyarda iyi olmaz

Oy: 0 0,0%

• Oy verenlerin toplamı
    8
5500 yeterli değil. ARC'ın sürücü yükü fazla, dx9-dx11 oyunları dx12'ye emüle ediyor, bu da işlemciye ekstra yük getiriyor. Tek çekirdek yani IPC ne kadar yüksekse kart o kadar iyi çalışıyor. Bir de kartın mimari yapısından dolayı (yüksek L1 L2 cash, rakiplerinin 6-7 katı) karta ne kadar yüklenirseniz o kadar performans artıyor. Medium ayarlarda rx6600 ile aynı performansı verirken ultra veya 1440p'de 6600 xt'den daha performanslı. ARC güzel ama nazlı bir kart. Alıp pişman olanların bir kısmı re-bar yüzünden kalanları da zayıf işlemciler yüzünden satıyor kartı.

5500 ile kullanırsan 3060'ın altında performans alırsınız. 12400f/13400f veya 7500f ile 3060 ti kovalamaya başlıyor kart.

3060 bi tik daha iyi hocam. 6600 dengi A750.
Geçen yıl öyleydi, rx 6600'ün rakibi arc a580 artık. a750 6600 xt ile aynı seviyede, 1440p'de rahat geçiyor bant genişliği sayesinde.

Peki asrock a320m-hdv anakarta intel arc 750 uyarmı
O anakart re-bar destekli görünmüyor. İyice araştırın, re-bar yoksa sakın a750'ye bulaşmayın.

Son düzenleme:
Geçen yıl öyleydi, rx 6600'ün rakibi arc a580 artık. a750 6600 xt ile aynı seviyede, 1440p'de rahat geçiyor bant genişliği sayesinde.
Hocam kardeşime de aldim hatta A750. Almadan cok araştırdım. Dediginiz gibi inanilmaz nazli bir kart. Ama max 3060 seviyesine geliyor ustune çıkamıyor. 3060TI daha cok A770 diye düşünüyorum.

Hocam kardeşime de aldim hatta A750. Almadan cok araştırdım. Dediginiz gibi inanilmaz nazli bir kart. Ama max 3060 seviyesine geliyor ustune çıkamıyor. 3060TI daha cok A770 diye düşünüyorum.
Hocam a750 ile 770 arasında maksimum %7 performans farkı var. İşlemciniz nedir? Muhtemelen işlemci yüzünden kısıtlanıyor kart.

12100F kullanıyor hocam.
Kısıtlıyor hocam. Özellikle cs2 vs. Rekabetçi oyunlarda 12100f yetişemiyor Arc'a. Lakin önemi var mı? Yok. Diyelim ki rx6600 seviyesinde şu an, ondan daha ucuza aldınız, yazılım desteği yıllarca sürecek, 256 bit kart güzel yaşlanacak. Güle güle kullansın.

Bütçe yetmedi hocam yoksa 12400F alacaktik. Darboğaz gözükmüyor diye sıkıntı olmaz dedim ama dediginiz olaydan haberimiz yoktu. 4k ya aldik karti 2 ay önce.

Bütçe yetmedi hocam yoksa 12400F alacaktik. Darboğaz gözükmüyor diye sıkıntı olmaz dedim ama dediginiz olaydan haberimiz yoktu. 4k ya aldik karti 2 ay önce.
Çoğu kişi bilmiyor, Arc üzerine epey makale falan yayınlandı. Kartın işlemci bağımlılığı var maalesef, re-bar istemesinden de belliydi bu başta. Kartı güzel bir işelmciyle kombinleyince çok güzel çalışıyor. Mesela 12600k ile rtx 4060'ı geçtiği oyunlar var aynı şartlarda. Rdr2, cyberpunk, dyinglight vs. Özellikle açık dünya oyunlarında. Fakat sıkıntı şu, 12600k alınca da "bütçe sistem" mantığı dışına çıkıyor. O işlemci 4080 besliyor zira. Dediğim gibi çok nazlı kart, güzelleşti ama çok beğeniyorum. Eşe dosta şartları uyuyorsa, iyi işlemciyle kullanacaklarsa aldırıyorum. Siz uygun almışsınız, olmadı bi 12400f yükseltmesi yapılır ikinci el, iyi gelir karta.

Son düzenleme:
Bende ARC kartlari cok begeniyorum açıkçası. F/P olarak cok iyi durumda ve AMD gibi sadece oyun odakli değiller. B serisi ile buyuk bir oyuncu olma şansları var bence.

Bende ARC kartlari cok begeniyorum açıkçası. F/P olarak cok iyi durumda ve AMD gibi sadece oyun odakli değiller. B serisi ile buyuk bir oyuncu olma şansları var bence.
Kesinlikle. Kartın huysuzluğundan kaçtı insanlar bu nesilde, battlemage daha stabil gelecektir. Rekabet bize yarar, üç oldu gpu üreticisi inşallah dört olur. İşlemcide de iki markayla sınırlı kalmasak keşke, nvidia da x86 işlemci üretse

X86 değil de Arm islemcileri uretecek diye haberler var. Zaten üretiyor aslinda ama gundelik kullaniciya acik değil. Laptoplara falan gelme şansı var NVIDIA islemcilerin birkac sene içerisinde. Snapdragon da geldi zaten. Fiyatlar daha da artmaz düşer bundan sonra bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…