AMD Kabul Etti: RX 7900 XTX, RTX 4080’in Rakibi

Mantıklı bir konumlandırma. Zira konuda da birçok kişinin dediği gibi 4090 ve 3090 gibi kartlar çok küçük bir kitleye hitap ediyor. Bu kartlar aslında önceki nesillerde gördüğümüz Titan serisi kartlar. Dolayısıyla bu kartları alan kişiler oyun kadar render ve 3D Grafik, CUDA destekli yapay zeka performansına da bakıyor.

Ben markette fazla bir hareketliliğin yaşanacağını düşünmüyorum ilk etapta. Zira iki firma da ellerindeki ekran kartı stoklarını bitirmeye odaklanacaklar. AMD'nin Ryzen 5000 serisinde yaptığı gibi RX6000 serisinde de indirime gitmesi iyi bir hamle olur. Umarım Nvidia tarafında da benzer bir indirim görürüz.

Mevcut piyasada bulunan kartlar performans ve güç tüketimleri baz alındığında birçok kişiye fazlasıyla yetecek durumda. Ekran kartı arayışında birisi olarak bu kartlara daha uygun fiyatlardan ulaşmak, yeni nesil kartları tercih etmekten daha mantıklı geliyor bana.

AMD'nin tabiri caizse sidik yarışına girmemesi isabetli olmuş. NVIDIA'nın oynadığı saha çok farklılaştı artık. Satış rakamlarını artırıp NVIDIA'yı yakalamak için tek şansı fiyat/performans kartları tasarlaması. Özellikle Türkiye, Pakistan, Hindistan, Brezilya gibi ülkeleri hedeflese daha da iyi olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı