Rehber AMD kartlar için shader ayarını tüm oyunlara açma

Daha önce böyle yapmıyordu yağ gibi akıyordu oyun ne oldu ne bitti anlamadım sürücüden mi kaynaklanıyor anlamadım.

Hala her güncelleme sonrası yapıyorum bunu umarım faydası oluyordur.

Bu shader olayının patladığı oyunlardan nefret ediyorum ya. Aynısı NVIDIA'da oluyor mu?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Oyuna her patch geldiğinde bu donmalar oluyor. NVIDIA 4070 Super kullanan arkadaşım var bu sorunları hiç yaşamadığını söyledi.

@aly68 evet, böyle bir sorun NVIDIA kanadında da var. Örneğin, NFS Heat oyununda lakin neredeyse 1 -2 oyun dışında yok diyebilirim. AMD kısmında ise çoğu oyunda yaşanıyor bu durum AMD beceremiyor bu gölgelendirici yükleme işini.

AMD sorunu direk yazılım ile alakalı değil. Donanım hızlandırma sorunları da var AMD kanadında o sebeple çok şeyler beklememek gerekiyor.

Hocam bu oyunu bilmiyorum ama RTX 4060 ile bazı oyunlarda shader sorunu yaşıyorum. Dying Light 2, Warframe, Cyberpunk 2077 ye driver yükleyip ilk girdiğimde veya güncelleme geldiğinde aynı shader kaynaklı donmalar yaşıyorum fakat kısa süreli oluyor. En fazla 30 dakika oynayıştan sonra droplar bayağı azalıyor. AMD RX 6400 kullanırken bu shader kaynaklı droplar saatler boyunca geçmiyordu.

Bir konuda paylaşılınca bakayım dedim belki çözülür diye harbi çözüldü. Stalker 2`de aşırı stutter(donma) yaşıyordum, bunu yapıp oyuna girdim ve 1-2 dakika etrafta dolaşınca kayboldu stutterlar. Normalde aynı yerde dolaşırken bile ikide bir stutter oluyordu ama şimdi geçti sadece yeni bölgelerde yapıyor stutterı sonra yine gidiyor hemen. Birde VRAM kullanımınıda sanki çoğalttı gibi dikkat etmemiştim ama. Normalde 8 GB`lık VRAM`den 3 bile kullanmazken 6-7 kullanmaya başladı. Sanırım önceden kullanmıyordu o yüzden stutter yaşıyordum şimdi hiçbir donma monma yok VRAM kullandığı için. Çok teşekkürler.

@Emir M. Radeon guncellemesinden sonra regedit'deki deger sifirlaniyor mu?

Hocam anlamadım tam dediğinizi driver güncellemesi geldiğinde gidip tekrar mı yapacağım bu işi bu arada işime yaradı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…