Anladım, siz 1080 de olan sorunu göstermeye atmışsınız. Ben yanlış anladım o zaman.Tearing sorunun belirginliğini gösterebilmek için attım. Bazı videolarda anlaşılmıyor pek. Mesela RDR2 videosunda pek anlaşılmıyor. Oyundan oyuna da değişiyor.
FSR'ın da sorunu çözdüğünü kabul ettim zaten ama DLSS kadar iyi olmadığını, eğer kalite takıntısı varsa Nvdia tercih edilmesi gerektiğini anlatmaya çalıştım.
Yani benim mesajlarımda tutarsızlık yok. Sadece herkes farklı yerden anlıyor.
Dediğim gibi. Zaten DLSS- FSR karşılaştırmasını yaptım. DLSS-FSR arasında pek fark yok diyen arkadaşlar için. Bir de üstüne konuya uzak olan arkadaşlara ithafen 1080'e özel olmayan eski nesil tüm kartlarda olan tearing sorununu gösteren bir video attım. Bu sorunu en iyi çözen de = DLSSAnladım, siz 1080 de olan sorunu göstermeye atmışsınız. Ben yanlış anladım o zaman.
Hocam o bir halk efsanesi. İnan bana. Biliyorum o mevzuyu. Sırf tearing sorunu için ev değiştiren manyak birisi vardı. Bir tane adam elektrik yüzünden olduğunu düşünüyordu. Ama sonuç : 0 (DLSS fsr olmadan önce eski nesildeydi yıllar önce)
Yani kesin olarak çözüyor. O senin dediğin forumlarda dolaşan bir efsane. Lozan 2023de bitecek gibi.
Tamam işte yeni nesilde çözülmeye başladı bu sorun. Yani şans değil. RTX kartın varsa çözülüyor.Bu sorunu ben de yaşadım ve biliyorum. NieR Automata oyununda karakterlerin saçları piksellenip tearing oluyordu ve bu oyunda DLSS falan da yoktu. Aynı dönem RTX 2060 kullanan arkadaşımda bunlar olmuyordu, geçen sene 6600 XT'ye geçtim bende de olmamaya başladı.
Ya ben nedense Nvidia kartlarında hiç sorun olan bir Forum konusu görmedim alayı AMD ya da bana denk gelmedi.Tamam işte yeni nesilde çözülmeye başladı bu sorun. Yani şans değil. RTX kartın varsa çözülüyor.
Bu arada tamamen çözülmüyor. Öyle bir iddiam yok. Her oyunda aynı etkiyi göstermeye biliyor. Ama büyük oranda fark var. Zaten DLSS 3.0 çıkacak. Daha da çözülecek.
FSR da çözüyor. Ama DLSS kadar iyi değil onun karşılaştırmasını yapıp eğer "kalite takıntınız varsa" Nvdia alın mesajı verdim ama konu tartışma boyutunu aldı. Yoruldum.
@kino Yani bu ekran kartlarının sahip olduğu bir hastalık, kronik bir problem değil. Tearing. O Bir halk efsanesi. Yok öyle bir şey.
Hocam konuya çok uzaksın işte. 150 Page'in üzerinde bununla ilgili nvdia forumlarında açılmış konu var.Ya ben nedense Nvidia kartlarında hiç sorun olan bir Forum konusu görmedim alayı AMD ya da bana gelmedi.
Yok sizin konudan ziyade yazdım.Hocam konuya çok uzaksın işte. 150 Page'in üzerinde bununla ilgili nvdia forumlarında açılmış konu var.
Ama bu Nvdia ekran kartlarına özel bir şey değildi zaten. DLSS FSR gibi teknolojilerin olmadığı 2016'lı yıllardı. Anlatmak ne kadar zormuş.
Hiç biri umrumda değil konsol alıp kurtulacağım kendim için böyle cart curt sürekli bir sorun bendede rx 570 vardı wattman sorunu vermeye başladı 3 sene sonra forumda her şeyi denedim olmadı donanım arıza tespit yaptırdım servise bir şey çıkmadı gene düzelmedi. Kronik sorunlu kartlar yerine adam gibi kartlar çıkarsa belki geri dönerim.@Bloodlinee
NVIDIA sürücü hatası
445.75 sürücüsünü yüklediğimden beri ekranda hep karmaşa renkler oluyordu çekmeyen televizyon gibi aşağıda hatayı gösteriyorum Ayrıca yazılı olarak da hataları buraya yazmak istiyorum. 1- NVIDIA Denetim Masası yok. 2- Aygıt yöneticisinde NVIDIA için ünlem var. 3- Sürücüyü yüklememe rağmen...www.technopat.net
Nvidia Sürücü Sorunu
Uzun zamandır ekran kartı sürücümü güncellemiyordum. 2 gün önce güncelledim bilgisayarı kapattım. Açmaz olaydım. Ne doğru düzgün FPS alabiliyor ne ekran kartıma O.C yapabiliyor veya FPS'mi 30'a sabitleyebiliyordum. 2 kez silip/yükledim. DDU ile temizledim yükledim değişen bir şey olmadı. İsteğim...www.technopat.net
NVIDIA sürücü problemi
Hiç bilmediğim bir sorun ile karşı karşıyayım. Yeni PC aldım ve driver kurmaya çalışırken NVIDIA kayboldu. Sağ tıkta denetim masası yok. Hiçbi yerde yok nereden nasıl kurayacağım? 😕 Yanlışlıkla sildim mi onu da bilmiyorum.www.technopat.net
Ve daha çok da var, pek yeni konular değil çoğu farkındayım ama AMD'de de durum böyle. Eskide kaldı, çökmeler vs çoğunlukla halledildi.
Daha geçen hatırlıyorum bi' tane NVIDIA sürücü sorunu konusu açıldı, kimse hatırlamıyor. Hele o başlıkta AMD olsaydı görürdüm ben NVIDIA fanboylarını
NVIDIA da günahsız keçi değil AMD de, ama ikisi de toparlıyor açıklarını.