AMD kartlarda MSI Afterburner GPU Kullanımını Düzeltme

E

Eden Dust

Ziyaretçi
AMD ekran kartlarında GPU kullanımı hatalı raporlanıyor. Bu hatalı raporlamayı nasıl çözebileceğimizi birkaç adımla anlatacağım.

Afterburner'ı açıp çark simgesine tıklıyoruz.

"Genel Ayarlar" sekmesinden "Enable unified GPU usage monitoring" kutucuğunu işaretliyoruz ve programı yeniden başlatıyoruz.

İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
@FantastikTürk
Yok ya ne profesyoneli olacağım. Bazen GPU %0 olduğunda gereğinden fazla FPS düşüyordu. Bu sorun cidden düzeltti. Artık ne kadar oluyorsa o kadar düşüyor FPS.

GTA 5 görüntüsü at bakalım sorunun olmuş mu?
Daha yüksek FPS alıyorum artık. Hele o benchmark testinde patlama sırasında donuyordu artık şimdi olmuyor.

Artık saçma sapan düşüşler olmuyor ya. Sırf bunun için Nvidia kart alasım bile gelmişti. Meğerse AMD içinde geçerliymiş bu. Kaç aydır böyle oynuyoruz.

Söylediğinizi yaptım ve hemen girip BF1,FC Primal' da denedim. Monitörüm 900P olduğu için her iki oyunu da 60 FPS' e sabitleyip oynuyorum. Baktığımda GPU kullanımı %50-60 civarıydı ve bende VSYNC' yi kapattım. GPU kullanımı %80-100 arasında değişmeye başladı. Bu normal midir ?

%80'e kadar düşüyorsa darboğaz vardır o zaman. Ama büyük ihtimal çözünürlük yüzünden düşüyordur. 1920x1080 deneyin VSR ile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…