AMD kod 45 hatası

TheGlory

Centipat
Merhabalar, forumunuza yeni kayıt oldum. Sorunumu 2-3 gündür çözemiyorum. Bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

MSI marka GX70 model laptop kullanıyorum. İçerisinde 2 tane ekran kartı var. Biri APU diğeri harici. Aniden harici olan çalışmamaya/pc tarafından görülmemeye başladı.
Aygıt yöneticisinde görünmüyor. Gizli olanları göster dediğimde görebiliyorum sadece ve 45 kod hatası veriyor.
"Şu an, bu donanım aygıtı bilgisayara takılı değil. (Kod 45)"
Garantim dolduğu için kendim, ekran kartını çıkarıp, tekrar taktım. Format attım. Yinede düzelmedi.
En son GTA 5 oynuyordum, aniden ekran donmaya başlamıştı sonrasında ekran kartını tamamen görmemeye başladı.
İşletim sistemi: Windows 8.

Yardıma ihtiyacım var, teşekkür ederim.
internette olan tüm kaynak bilgilerini denedim, tekrar tekrar format atiyorum ama duzelmiyor. Baska bir fikri olan varmi?

Son düzenleme:
ekran kartını çıkarıp, tekrar taktım.
Kendin yapmaman lazımdı. Zarar vermiş olabilirsin veya sıkı takmamış.

BIOS'dan harici GPU'yu seçmen lazım, ayarı olması lazım. Düzelmezse imzamdan Aida64 sonucunu paylaşın sonra BIOS'dan görüntüler isteyeceğim.

Kendin yapmaman lazımdı. Zarar vermiş olabilirsin veya sıkı takmamış.

BIOS'dan harici GPU'yu seçmen lazım, ayarı olması lazım. Düzelmezse imzamdan Aida64 sonucunu paylaşın sonra BIOS'dan görüntüler isteyeceğim.

Öncelikle mesajınız için teşekkür ederim. Problem kart takılı iken başlamıştı zaten ve kart ve yuvasında herhangi bir zedelenme/yamulma/kırılma vs yok. Kartı çıkarıp yerine düzgün şekilde taktım.
Problem kendiliğinden başladı. Oynadığım son oyun sonrasında.
BIOS ayarları standart zaten tekrar tekrar default ayarlara döndürüp resetliyorum ama sorunum halen düzelmiyor. Birde bu modelde bios farklı seçenekler kısıtlı ve az yani

Rapor sonucu: apu olan ekran karti cikiyor sadece asil ekran kartim olan 8970m sonuclarda cikmadi :(

Son düzenleme:
Macun yeniledin mi? Çıkarttığın zaman.
Yakin zamanda yenilemistim evet temizlik yapmistim dedigim gibi sorun aniden basladi uzun sure format atmamistim bilgisayara saniyorum onun etkisi olabilir
Yetkili servisi ilede gorustum ellerinde yedek parca yok eski model oldugundan ama kart tada bir zarar gorme belirtisi yok sapasaglam duruyor
Ayni modeli kullanip benimle ayni sorunu yasayan insanlarin konulari var internette ama cogu cozulmemis konular olarak kalmis
Ne yapacagimi bilemiyorum :(
Gunceldir :(

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı