AMD Laptop Önerisi

AppImage

Decapat
Merhaba. Sürekli GNU/Linux kullanan birisiyim, Windows hiç kullanmıyorum, oyun da oynamıyorum. Yazılım geliştirme, Firefox ve yazılım derleme gibi temel amaçlarla kullanıyorum yalnızca.

Donanım hakkında da yeterince bilgim yok dolayısıyla böyle bir laptop Türkiye'de satışta var mı ondan da emin değilim. Her türlü tavsiyeye açığım. Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara çok teşekkürler.

- AMD ekran kartlı bir laptop arayışındayım.
- NVIDIA'nin Linux ambargosu ve uyumsuzluğu nedeniyle hiçbir donanım NVIDIA olmamalı (önemli, daha kötü bir donanıma daha fazla ücret ödeyebilirim bu konuda).
- DDR5 16 GB RAM, Wi-Fi 6E (Killer değil), USB-C, USB-A (USB 3.1 veya 3.2) gibi yenilikçi teknolojilere sahip olmalı.
- SSD boyutu en az 512 GB olmalı.
- Uzun yıllar boyunca kullanacağım. Bu donanım beni en az 5-10 yıl götürür.
- Ekranı 60 Hz ve 720p olmazsa iyi olur (bu donanımda yoktur zaten ama bıktığım için yazıyorum :) )
- Bütçe: En fazla 20.000 TL. Biraz oynayabilir.

Merhaba. Sürekli GNU/Linux kullanan birisiyim, Windows hiç kullanmıyorum, oyun da oynamıyorum. Yazılım geliştirme, Firefox ve yazılım derleme gibi temel amaçlarla kullanıyorum yalnızca.

Donanım hakkında da yeterince bilgim yok dolayısıyla böyle bir laptop Türkiye'de satışta var mı ondan da emin değilim. Her türlü tavsiyeye açığım. Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara çok teşekkürler.

- AMD ekran kartlı bir laptop arayışındayım.
- NVIDIA'nin Linux ambargosu ve uyumsuzluğu nedeniyle hiçbir donanım NVIDIA olmamalı (önemli, daha kötü bir donanıma daha fazla ücret ödeyebilirim bu konuda).
- DDR5 16 GB RAM, Wi-Fi 6E (Killer değil), USB-C, USB-a (USB 3.1 veya 3.2) gibi yenilikçi teknolojilere sahip olmalı.
- SSD boyutu en az 512 GB olmalı.
- Uzun yıllar boyunca kullanacağım. Bu donanım beni en az 5-10 yıl götürür.
- Ekranı 60 Hz ve 720p olmazsa iyi olur (bu donanımda yoktur zaten ama bıktığım için yazıyorum :) )
- Bütçe: En fazla 20.000 TL. Biraz oynayabilir.

AMD ekran kartlı en ucuz 30000 RX 6600Mli.

Teşekkürler. Sizce bahsettiğim kullanım amaçları için DDR5'e ihtiyacım var mı? DDR4 16 GB yeterli olur mu? (Minimum 16 GB RAM tercih edeceğim).

Teşekkürler. Sizce bahsettiğim kullanım amaçları için DDR5'e ihtiyacım var mı? DDR4 16 GB yeterli olur mu? (minimum 16 GB RAM tercih edeceğim).

Biraz daha para koyup.

Bunu almanızı öneririm eğer yoksa.

Bunu alın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı