Merhaba, neredeyse 10 yıldan uzun bir süredir Windows kullanıyorum ve artık biraz Windows'tan sıkıldım, farklı işletim sistemlerini denemek istiyorum. macOS kurmak istediğimde Ryzen işlemcilerde kurulamıyor gibi yazılar okudum, kurulabiliyor ise nasıl kuruyoruz bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.
Şu an elimde 2 tane PC var biri laptop diğeri masaüstü ikisde AMD işlemcili, kurulabiliyor ise sizce hangisine macOS kurmalıyım? Şimdiden teşekkürler.
Hackintosh önermem hocam, kurması zahmetli ve uyumsuzluk yaşamanız muhtemel, onun yerine Linux dağıtımlarına yönelebilirsiniz. Zorin veya ultimatrine Linux öneririm.
Hackintosh önermem hocam, kurması zahmetli ve uyumsuzluk yaşamanız muhtemel, onun yerine Linux dağıtımlarına yönelebilirsiniz. Zorin veya ultimatrine Linux öneririm.
Çıkarmaz diye düşünüyorum, çıkarırsa da disable yaparsınız. Kurulumdan sonra disableyi kaldırıp ekran kartını kurarız. Hem masaüstü hem de laptop sistem için zaten uğraşacaksınız.
İlk olarak varsa BIOS update edin. Sonrasında BIOS'a girip restore defaults yapın. INTEL SİSTEMLER İÇİN YAPILMASI GEREKEN BIOS AYARLARI: Fast Boot =Disabled Secure Boot = Disabled Serial/COM Port = Disabled Parallel Port = Disabled CSM = Disabled Thunderbolt = Disabled (Sadece kurulum...