AMD laptopa macOS kurmak mümkün mü?

EnFeu

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, neredeyse 10 yıldan uzun bir süredir Windows kullanıyorum ve artık biraz Windows'tan sıkıldım, farklı işletim sistemlerini denemek istiyorum. macOS kurmak istediğimde Ryzen işlemcilerde kurulamıyor gibi yazılar okudum, kurulabiliyor ise nasıl kuruyoruz bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Şu an elimde 2 tane PC var biri laptop diğeri masaüstü ikisde AMD işlemcili, kurulabiliyor ise sizce hangisine macOS kurmalıyım? Şimdiden teşekkürler.

Masaüstü.
RX 580 8 GB.
R5 3500.
16 GB RAM.

Laptop.
R5 5600H.
16 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hackintosh önermem hocam, kurması zahmetli ve uyumsuzluk yaşamanız muhtemel, onun yerine Linux dağıtımlarına yönelebilirsiniz. Zorin veya ultimatrine Linux öneririm.

Laptop sisteminiz için Sequoia kurulum yapılmış, github sayfasında efi dosyası bulunuyor. Laptop

Ekran kartı için laptopta iGPU kullanacaksınız. Masaüstü için bir şey diyemem şu anlık.

Hackintosh önermem hocam, kurması zahmetli ve uyumsuzluk yaşamanız muhtemel, onun yerine Linux dağıtımlarına yönelebilirsiniz. Zorin veya ultimatrine Linux öneririm.
Biraz emek verilirse çok güzel şeyler ortaya çıkar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop sisteminiz için Sequoia kurulum yapılmış, github sayfasında efi dosyası bulunuyor. Laptop

Ekran kartı için laptopta iGPU kullanacaksınız. Masaüstü için bir şey diyemem şu anlık.

Biraz emek verilirse çok güzel şeyler ortaya çıkar.
Hocam laptop için çok uğraştırır mı ?
iGPU sıkıntı çıkarmaz dimi ?

Hocam laptop için çok uğraştırır mı ?
iGPU sıkıntı çıkarmaz dimi ?
Çıkarmaz diye düşünüyorum, çıkarırsa da disable yaparsınız. Kurulumdan sonra disableyi kaldırıp ekran kartını kurarız. Hem masaüstü hem de laptop sistem için zaten uğraşacaksınız.

Masaüstü için son sürümü dahil kurabilirsin.

Laptop işi AMD'de zahmetli bayağı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı