AMD laptopta RAM kullanımı normal mi?

nguzdag

Decapat
Arkadaşlar merhaba, Google Chrome ve Discord kullanırken RAM kullanımı bu şekilde. Sizce normal mi?
Boştayken de 5GB'a kadar çıkıyor.

ram.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Gayet normal, hatta az bile. Bende 8GB'ları zorlayabiliyor :).

Oyun oynarkan 10gbları goruyor hocam benim sistem
O bile az sayılır. Oyuna göre, 14.5GB'lara kadar kabul edilebilir. Ortalama olarak 12.5 civarı takılır zaten oyunlarda.
Aslında fark ettim de, donanıma 2GB ayrılmış. Bu değerlerin biraz daha az olması doğal. 2GB kadar daha az bellek var çünkü. Uygulamalar da buna göre optimize ediliyor.

Ben 3 GB RAM ile gayet hızlı kullanıyorum nasıl 5 GB kullanıyor.
Uygulamalar bellek miktarına göre optimize edildiği için. Sizde, 3GB'a sığdırmaya çalıştığı için hantal oluyor ama şöyle böyle açılıyor. 16GB'da ise, böyle bir sorun olmadığı için yaydıra yaydıra kullanıyor. Haliyle de daha akışkan ve hızlı oluyor.

Uygulamalar bellek miktarına göre optimize edildiği için. Sizde, 3GB'a sığdırmaya çalıştığı için hantal oluyor ama şöyle böyle açılıyor. 16 GB'da ise, böyle bir sorun olmadığı için yaydıra yaydıra kullanıyor. Haliyle de daha akışkan ve hızlı oluyor.

Peki RAM'imi 4 GB yaparsam nasıl bir fark olur?

O bile az sayılır. Oyuna göre, 14.5GB'lara kadar kabul edilebilir. Ortalama olarak 12.5 civarı takılır zaten oyunlarda.
Aslında fark ettim de, donanıma 2GB ayrılmış. Bu değerlerin biraz daha az olması doğal. 2GB kadar daha az bellek var çünkü. Uygulamalar da buna göre optimize ediliyor.
Peki laptopa uygun 8 gb ekstra ram almamı tavsiye eder misin? ve 2 gb donanıma ayırdıgı icin bir performans düşüşü olur mu oyunlarda

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı