AMD Log Utility Driver sorunu

Bayram_30

Hectopat
AMD için olan yeni 20.1.1 güncellemesi yükledim kuruldu kurulmasına ama kurulum sonunda AMD log utility driver kurulamadı vb. Bir hata verdi daha sonra yeniden başlatınca sağ altta Aygıt sürücüsü yükleniyor kısmı çıktı ve yüklenemedi dedi ve sorun AMD log utility driver gösterdi. Bir önceki sürüm yükledim geri düzelir diye 19.2.3 sanırım oda daha önceki sürüm tam kaldırılmadı dedi yüklemedi kurulmadı. En son kullandığım 19.2.1'e geri döndüm ama halen Aygıt yöneticisinde düzelmemiş gösteriyor ünlem işareti ve sarı işaretli halen. Sürücüyü güncelle ve donanım değişikliklerini tara desemde bir şey düzelmedi ilk defa oldu, sizce sebebi ne arkadaşlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Üst-üstte farklı versiyonlar yükleyince bazen oluyor böyle... AMD'ye mi kızalım Microsofta mı bilemedim : )

Ben olsam ddu ile tüm ekran kartı sürücülerini kaldırır yeni versiyonu yüklerdim.
Sonuç alamazsam yine dudu ile kaldırır eski versiyonu yükler kullanmaya devam ederdim.

İkisinede Ben kaç güncellemedir amdcleanuputility ile eski sürücüleri kaldırıp yenisini yüklüyorum üstüne değil.Sadece o sorun var orda öyle durması canımı sıktı ve birde ikidir bu olaydan sonra warbanda girerken mavi ekran verdi onla alakalımı bilmiyorum.Ve 20.1.1 yükleyip yeniden başlat yaptığımda pc açılırkenki sıcaklık,görev yöneticisinden baktığımda cpu ve ram kullanımı fena çoşmuştu ilk kez oldu ve radeon settingsde program ayarlarında grafik,donanım vs. gösteren yer varya yenisinde 2 çekirdek gösteriyor işlemcimi 4 olmasına rağmen..

Kullandığım İşletim Sistemi : Windows 7 64bit
Kullandığım Ekran Kartı Modeli : R7 240
Kullandığım Radeon Driver Sürümü : 20.2.2 (28.02.2020 Beta Olmayan Son Sürüm)
07.05.2020 tarihi itibariyle yeni sürüm yok gösteriyor.

AMD Radeon Software güncel sürüm kurulu iken Asus'tan aşağıdaki linkteki driver paketini indirip, zipten çıkartın.

Asus'un Sunduğu Paket :
(Linkte kelime arası boşluk olduğundan tıklayınca bulunamadı mesajı alırsanız, Graphic Card şeklinde olacak gibi linki düzeltip enter la indirmesini sağlayın.)

https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/Graphic Card/ATi/Asus_Win7Win10_64Bit_19.50.19.19_WHQL.zip

Manuel Driver Kurulumu/Güncellemesi :

(Ben indirdiğim paketi setup ı ile kurmadım, sadece içindeki gereken dosyayı almasını sağladım)

- Windows 7 Aygıt Yöneticisinden,
- Bulunamayan Aygıt şeklinde görünen "AMD Log Utility Driver" a sağ tıklayıp,
- Sürücüyü Yazılımını Güncelleştir kısmını seçip,
- Sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara kısmını seçip,
- Sonraki ekranda "Gözat" butonu yardımı ile zipten çıkarttığınız klasörü gösterin,
- İleri butonuna basıp sürücünün otomatik olarak güncellenmesini bekleyin.
- Uzun sürerse işlemi kesmeyin, pencereyi kapatmayın!!!
- İşlemin bittiğini anlatan mesaj geldikten sonra Sistemi Yeniden Başlatmanızı isterse bunu yapmasını sağlayın.
- Bilgisayar Yeniden Başladıktan sonra Aygıt Yöneticisi, en alttaki Sistem Aygıtları kısmında AMD LOG adında kurulduğunu görürsünüz.

ÖNEMLİ NOT :
Başınıza bir şey gelirse diye işlemlere başlamadan önce "Sistem Koruması" kısmından bir "Sistem Geri Yükleme" noktası aldırıp sonra işlemlere başlarsanız iyi olur. Lazım olursa aldığınız sistem geri yükleme noktasına döndürürsünüz.
Ayrıca Driver Güncelleme/Kontrol işlevi yapan ve aktif çalışan bir programınız varsa önceden onu da kapatın ki araya girip olaya limon sıkmasın.
İlave :
Dosyanın boyutu 63MB tır, haberiniz olsun.
İlave : 630MB

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…