AMD M5A99FX Pro Sistem güncelleştirme

Yrya

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 7 yıl önce bir bilgisayar topladım, ekran kartını bu dönem içinde yükselttim ancak başka bir değişiklik yapmadım.

Öncelikle kendi sistemimde faturasını bulduğum parçaları yazayım,
AMD M5A99FX Pro r2.0 anakart.
120 GB SSD 64 MB cache.
AMD FX X8 8350 soket AM3Plus 4GHz 16Mbit cache işlemci.
MSI gforce GTX150 Ti ekran kartı.
Cooler Master Hyper 212 Evo soğutucu.
Zalman R1 600LE 600Watt midt ATX kasa.
Corsair 8 GB X2 1600MHz DDR3 RAM.

Monitöre-klavye vs ihtiyacım yok. (MSI Optix 27" MAG271CQR 144Hz 1ms kullanıyorum)

Call of Duty Warzone oynarken epey kasıyor. Güzel güzel oynayabilmek için yardımcı olursanız sevinirim.

ASUS TUF Gaming OC RX 5700 XT 8 GB.
AMD Ryzen 7 3800X.
ASUS TUF X570-Plus Gaming
şimdilik bu 3 parça olarak düşünüyorum ama kasa,fan,ram yeterli mi?

Biraz yardımcı olursanız sevinirim, bu işlerden pek anlamıyorum.

Evde kalın, sağlıkla kalın.

Son düzenleyen: Moderatör:
öncelikle yazdığın parçaları alacaksan eğer eski RAM'lerini satıp DDR4 RAM alman gerekecek. Ayrıca ekran kartını yükseltiyorsun haliyle daha güvenilir bir PSU ya emanet etmende yarar var en kötü ihtimalle 750 W 80+ bir PSU işini görecektir. Kasa konusunda da hava akışın iyiyse görüntünden de memnunsan değerlendirebilirsin. Bana kalırsa önce elinde ki parçaları sat daha sonra güncel bir sistem toplamaya çalış derim. Dolar kurlarını da göz ardı etme bu ara bir hayli yukarıda malum.

İşlemcilerini AMD Ryzen 7 3800X şununla değiştirip alsam? Bu işlemciyle uymayan ya da bu işlemciye yetmeyecek parça var mı sizce içinde?

Hatta direkt bu oluyor sanırım?

Son düzenleyen: Moderatör:

İşlemci illa R7 3800X olarak mı düşünüyorsun. Bir de kafanda ki bütçeyi yazabilirsen sana kullanım amacına uygun parça ve sistem tavsiyesinde daha net cevaplar verecekler çıkar. Öncelikle yapman gereken;

1 Elindeki parçaları satmaya mı karar verdin yoksa o sistem üzerinden iyileştirme mi yapmak istiyorsun?
2 Bütçen doğrultusunda DDR4 bir güncel sistem mi toplamak istiyorsun?
3 Toplamak istediğin sistem sadece oyun amaçlı mı olacak?

Linklerini koyduğun sistemler hazır sistem ve bahsettiğin oyunlarda çok da kaliteli olmasa da seni idare edecek sistemler. Ufak tefek takviyeler le belirli bir kalitede rahatlıkla oynayabilirsin. Bütçe ve eski sistem hakkında nihai kararını verirsen sana daha sağlıklı yardımcı olalım eminim fikir sahibi daha çok forumdaş vardır.

İyi forumlar sağlıklı günler.

Şimdilik ryzen 7 3700x işlemci ve ASUS TUF X570-Plus Gaming ana kartı aldım.

Ekran kartına karar veremiyorum.

RTX 2080 Super Ventus XS OC 8 GB GDDR6 256Bit DX12 GAMING Ekran Kartı

Rtx 2080 Super Wındforce Oc 8gb Gddr6 256 Bit Ekran Kartı

ASUS TUF Gaming OC RX 5700 XT 8GB

Ve tabi bir kasa ram ve psu lazım olacak

Oyun odaklı bir sistem düzenliyorsun bütçe olarak bir şey dememişsin ama bence uygunsa bütçen RTX 2080 Super Ventus XS OC 8 GB GDDR6 256Bit DX12 GAMING ekran kartı eğer zorlar dersen 5700 XT model.

Kasa olarak bütçen uygunsa bu kasa değilse bu kasayı alabilirsin.

RAM konusu sana kalmış ama bana sorucak olursa en az 2*8 GB ve 3000 MHz olursa senin için faydalı olacaktır.

PSU olarak cooler master

Son olarak elinde bir HDD varsa bir süre idare edebilirsin ama SSD alman senin için faydalı olacaktır. Özellikle M.2 SSD'ler gözle görülür hız konusunda katkı sağlayacaktır. Şimdiden hayırlı olması temennisi ile sağlıklı kalın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…