Amd mi İntel mi fiyat/performans canavarı?

Makaleler
3
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni sistem topluyorum. Amd olur ise;

Fx6300 işlemci: 280 TL
m5a97 r2.0 anakart: 250 TL

Toplam: 530 TL

İntel tarafına geçelim;

i34150 işlemci:294 TL
h81m plus anakart: 175 TL

Toplam:469 TL

Arkadaşlar benim sistem toplama amacım oyun,oyun,oyun. Haliyle ekran kartına yüklenmek istiyorum.
Düşündüğüm ekran kartı R7 265. Neden bu ekran kartı? Çünkü 1366x768 VGA ekranım var. R9 270 fazla gelir diye düşünüyorum. Asıl soruya gelelim. Yukarıdaki işlemci ve anakartlardan hangisini tercih etmeliyim? Gönlüm Amd'den yana ama intel daha ucuza geliyor malumunuz. Benim için önemli olan da fiyatı. Eğer önerebiliyorsanız, oyunlar açısından çok farkettirmiyorsa daha ucuz bir anakart önerir misiniz ?
Not: Overclock yapmak istiyorum.

Öncelikle İntel tarafını seçin çünkü az güç tüketimi ve yeni nesil. Ayrıca güncel. Amd tarafında Fx serisinin ömrü bitmek üzere. Yani dahada yenilik olmayacak sanırım. Amd şuan APU peşinde. Daha sonrasında madem oyun için alıyorsunuz 50 lira vermemek için performanstan vazgeçmek olmaz bence. Kesinlikle R9 270 alın. Hatta R9 270x alırsanız süper olur. O.c yapacağım demişsiniz bence gerek yok zaten oyun için alıyorsunuz. İlla yapacağım diyorsanız tüm yazdıklarımı unutup Amd tarafını seçin.

Not : Kesinlikle Amd düşmanı değilim kendimde kullanıyorum. Ben alırken günceldi Amd işlemciler. Şuan İntel lider düşük bütçede bile.

Overclock yapacaksanız Fx 6300 alın.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yalnız şöyle de bir durum var. Ben Tera gibi, Bf4 multiplayer gibi böyle inanılmaz çok kişinin bulunduğu online oyunları oynayacağım. Fx 6300 6 çekirdekli olduğu için güven veriyordu. Mesela i3 4150 nin 64 kişilik bf4 haritalarında performansı nasıl? Ayrıca hocam 1366x768 çözünürlükten bahsediyoruz R7 265 neyimize yetmiyor anlamadım?

İ3 4150 Amd Fx6300 ile neredeyse eşit performansa sahip. Ben güncelliği ve yeni nesil olduğu için önerdim. Multiplayer oyunlarda aynı performansı sergiler hiç şüpheniz olmasın. Ayrıca R7 265 HD7850 ' nin güncellenmiş halidir ve gayet iyi olur. Ama yeni alıyorken ve oyun için alıyorken 50 TL fazla verip R9 serisi alırsanız ömrünü 2 yıl daha uzatmış olursunuz. Bence iyi düşünün çünkü ekran kartı sürekli alınan bir şey değil ram gibi mesela. Kendim HD7850 kullanıyorum 1280x1024 çözünürlük gayet süper performansa sahip.

Zaten intel alırsam ondan artan bütçe ile r9 270 düşünebilirim. Ama i5 öneren de oldu şimdi. Ne yapacağız ?

Bütçenize bağlı. Bütçe yetiyorsa tabii ki i5 alırsınız. Bütçe yoksa i3 4150 gayet yeterlidir.

OC de amd, render de intel.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…