AMD mobil işlemcilere macOS desteği gelir mi?

Apple ARM'den devam etmeye kararlı gibi, pek de X86'ya geri dönesi yok. Anlayacağınız, bu desteğin gelme ihtimali düşük.

Keşke gelse macOS desteği. Laptopum çok güzel aşırı memnunum Mac de kurulsaydı tadından yenmezdi :D

AMD Ryzen 5 5600U işlemcili laptop aldım. İlerleyen zamanlarda macOS desteği gelme ihtimali var mıdır?
Maalesef hayır, Apple, Mac bilgisayarlarında yeni bir devrime başladı. Apple'ın 2020 yılında çıkardığı kendi işlemcisi M1'in performansı birçok yönden diğer işlemcileri geçti. Bu yıl tanıtılan M1 Pro ve M1 Max, 16 inç 2019 model MacBook Pro'yu ezip geçti. Apple'ın bu kadar güçlü işlemciler yerine tekrar 3. parti Intel işlemcilere geri döneceğine ve üstüne yeni bir işlemci ailesini tekrar kullanacağını düşünmüyorum.
Şimdi diyeceksin ki Mac'lerin benim konum ile ne alakası var?
Bunun cevabı çok kolay. Biz PC'leri MacOS işletim sistemine Mac olarak tanıtıyoruz. Bu işi OpenCore, Clover, Chimera ve Chameleon gibi ön yükleyiciler VirtualSMS ya da daha eski sürüm olan FakeSMS kextleri kullanarak yaparlar.

AMD Ryzen 5 5600U işlemcili laptop aldım. İlerleyen zamanlarda macOS desteği gelme ihtimali var mıdır?
Pek sanmıyorum. Zaten artık Intel işlemcili Mac’ler bile kısa süre sonra kalmayacak gibi duruyor çünkü Apple kendi çipleri ile başarılı oldu ve çoğu işlemciden çok daha performanslı oldu. Bundan dolayı artık Intel işlemciler bile Mac cihazlarda olmayacak gibi duruyor. Belki Apple çipleri ile sonradan başarısız olur ise AMD’yi deneyebilirler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı