AMD NVIDIA'yı geçebilir mi?

Olabilir eskiden Intel Intel diye dolaşırken şimdi AMD'yi ağzımızdan düşürmüyoruz. Ekran kartı olarak AMD TR şartlarında daha iyi. Az güç harcayıp daha iyi oyun performansı veriyor. Böyle devam edip rakip kartlar çıkartabilirse geçer.
 
Geçer, geçmeli. Nvidia'nın bir tokat yemesi gerekiyor. Performance per watt konusunda o kadar kötü ki şuan. Hani kartları çok güçlü falan filan ama aşırı korkunç bir güç tüketimi var kartın. Bu hiç iyi değil. 7xxx serisi kartlarla AMD performance per watt konusunda Nvidia'dan daha iyi durumda, aynı şey ryzen 7xxx işlemciler içinde geçerli.
 

NVIDIA'nın 8000TL'lik bir kartı ile AMD'nin 5000TL'lik bir kartı bazı oyunlarda 20-30FPS fark bazı oyunlarda eşit performans veriyor. (RTX 3060 - RX 6600) insanlar AMD'yi sadece kötülemek için kötülüyor. Yukarıdaki arkadaşın belirttiği gibi NVIDIA'nın güç kullanımı çok fazla.
 

Herkes oyun mu oynuyor? Bilgisayar programcısı yok mu burada?
 
Oyun herkes oyunmu.
Oynuyor şurada PC.
Programcısı yok mu?

Programlama, tasarım ve video editleme gibi işler için tabii ki de en teknolojik ve güçlü kartlar lazım fakat bu işi ciddi şekilde yapmıyorsan bu kartlara 40-50bin TL vermek saçma.
 
Oyun Herkez Oyunmu
Oynuyor Şurda Pc
Programcısı Yokmu ?
Programcıyım. Belirli bir kaç programlama dalı dışında GPU ağırlıklı bir programlamaya çok şahit olmadım. AI, game dev, simulasyon yazılımları vb şeyler için gpu programlaması yapılıyor. Daha farklı alanlar vardır illa da bunlar aklıma gelenler.

Oyun dışında GPU kullandığımız yerler 3D ve rendering işlemleri. Rendering için CUDA çekirdekleri eskiden Nvidia'ya bariz bir fark sağlıyordu ama 6xxx serisiyle bu farkta zayıflamış durumda. 7xxx serisiyle fark biraz daha kapanacaktır diye düşünüyorum. 3D içinde benzeri geçerli. AMD fiyat/performans ve performans/güç tüketimi konusunda önde.

Çok para kazanıp elektriği ve aradaki fiyat/performans farkını görmezden gelebilecek firmalar dışında Nvidia kötü bir pozisyonda kalıyor. Ve bu iyi bir şey. Nvidia aklını başına toplarda adam gibi fiyatlandırma politikasına giderse, ayrıca oturur güç tüketimi ve performansı dengelerse tüketici kazanır.

Bir de lütfen düzgün yaz. Okuması zor oluyor.
 
Hiçbişey belli olmaz. Ama AMD oyunculara yönelik yapıyor NVIDIA yayıncı , renderci oyuncu vs'lere.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…