AMD Opteron Turbo Mod Açma

LookinBack

Hectopat

Arkadaşlar benim işlemci AMD Opteron 3365. Normalde 2.30 GHz, Turbo modda 3.30 oluyor. Ben bu Turbo modu nasıl açacağım? Bir de bilgisayar özelliklerinden baktıgımda 2.30GHz, görev yöneticisinden baktıgımda 2.59-2.60 GHz olarak gözüküyor. Turbo açık mı acaba?

İşlemci linki: https://www.amd.com/en/products/cpu/3365 Turbo'da 3.3 yazıyor gördüğünüz gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
bios menüsünü açtıktan sonra cell menu yazan yerde amd turbo core technology seçeneğini auto olarak seçip altındaki max turbo core ratio ayarını yani çarpanı sona alın sonra ana menudeki - advanced bios features - bölümünde - cpu features -bölümüne gelin - Core C6 State - seçeneğini enabled yapın 4 çekirdeği 3.3 ghz yapacaktır olduysa sonucu yazın

Benjm 8 cekirdek yalnız.

Dediklerini yaptım ama GHz degismeye başladı sabit degil ve PC mavi ekran vermeye başladı bende geri ayarlari yükledim.

Son düzenleme:
normalde bu ayarlar dahilinde maksimum turbo core özelliğine geçmiş oluyor 8 çekirdekli olduğunu biliyorum bütün çekirdekleri 3.3 ghz olarak çalışmaz turboda en fazla 4 çekirdeği 3.3ghz yapar bu işlemcinin 2.6 ghz e kadar 8 çekirdek desteği var turboda bu ayarlar açılınca örneğin yüksek işlemcili oyunlarda 4 çekirdeği 3.3ghz hızına alır diğer 4 çekirdeği 2.6ghz hızına ulaştırır yani 4 çekirdeğe max turbo core yapmış olur fx serileri opteronların bazıları a serileri athlon vs buna dahil mavi ekran verdiyse eski ayarlara döndüğünüz iyi olmuş anakartınızın modeli nedir

MSI 760GM-51

İnternet'te ufak bir araştırma sonucunda BIOS'daki AMD Boost teknolojisi Auto veya enabled alınca zaten islemci otomatik olarak Turbo modu kendk gerektigi yerlerde açıyormus.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…