AMD oyunlarda entegre grafik kartından ayrı grafik kartını kullanma

MoonRose

Hectopat
Katılım
16 Nisan 2020
Mesajlar
74
1593190836222.png


Minecraft'ta F3 bastığımda böyle bir ekran çıkıyor kullanılan ekran kartı entegre ekran kartı ben ayrı olan ekran kartını yani AMD RX540'ı kullanmak istiyorum bunu nasıl değiştirebilirim?
 
Eki Görüntüle 601610

Minecraft'ta F3 bastığımda böyle bir ekran çıkıyor kullanılan ekran kartı entegre ekran kartı ben ayrı olan ekran kartını yani AMD RX540'ı kullanmak istiyorum bunu nasıl değiştirebilirim?

Oyunu Radeon üzerinden açmayı dene. Sağ tık > Radeon ayarları > oyun > üst üste 3 nokta > bir oyun ekle.
 
Bu yolu denediniz mi bilmiyorum, ama yine de ekleyeyim.

Masaüstü sağ tık yapıp oradan Radeon ayarlarına giriyorsunuz. Minecraft "jawaw.exe" olarak geçer, bu yüzden java nerede yüklüyse oyun eklerken oradan seçeceksiniz.

Benim java yolum şurası: C:\Program Files\Java\jre1.8.0_221\bin\jawaw.exe

Sizin java yolunuz Program Dosyaları(x86)'da olabilir. Oradan en son jawaw.exe'yi seçmeyi unutmayın. Sonra zaten programdaki ayarlardan AMD ile çalıştırmayı ayarlayabilirsiniz.

Ek olarak şu video size yardımcı olacaktır: Şu an Adrenalin Edition 2020 kullanıyorsanız biraz farklılık gösterebilir, ancak jawaw.exe aynıdır.

Bu videoda arkadaşın program eklediği gibi "jawaw.exe" eklerseniz problem çözülecektir. Belki de Minecraft'ın kendisini görürsünüz eklemeye gerek kalmadan. Ama yine de manuel olarak "jawaw.exe" yi seçip o şekilde ayarlamayı ihmal etmeyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı