AMD pc toplamak

murtilaz

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Bilgi İşlem
Başlıkta da belirttiğim gibi yeni bi AMD pc toplamak istiyorum. Yalnız kafamda çok soru var ve bu sorular yüzünde hep erteliyorum sizden bana yardımcı olursanız sevinirim.
İlk sorumdan başlıyorum.

1) Neden AMD ?
Amd işlemci istiyorum çünkü bende amd kullandım kullanıyorum ve intel'e para vermek istemiyorum
Ama kafama takılan şey para vermemekle kötümü yapıyorum veya yanlış mı düşünüyorum?

2)Amd işlemci seçeneklerinde birbirinden farkı olmayıp aynı performansı veren modelleri hangisi ?
Mesela bazı arkadaşlar yazıyor 8350 alıp biraz daha para vermeye gerek yok 8320 yetiyor diyorlar.

3)Amd işlemciye amd destekli anakartlardan siz hangisini önerirsiniz ?
Mesela çok pahalı anakartlar ASUS CROSSHAIR V FORMULAZ diyelim çok süper bir anakart her yönden müthiş, ama ondan daha ucuz bir Asus veya
farklı bir anakart da aynı performansı verebilir o kadarına gerek yok diyenlerde var.

4)Ekran kartı (ki bu benim en çok seçmekte zorlandığım parça ) hangi özelliklerine bakmalıyım ve amd anakartlar genelde 2.0 destekliyor 3.0 alsam ne gibi eksi veya artıları olur ?

5)Sizce en çok parayı hangi parçaya vermek daha mantıklı ve performansta karlı olur (ekran kartına verip daha iyi oyun performansı gibi)

6)Bütçeyi koymayı unutmuştum arkadaş hatırlattı sağolsun Bütçe 1500 - 2000 düşünüyorum belki 2500.(Uyguna süper pc öneririm diyen olursa da hayır demem )

Son düzenleyen: Moderatör:
En çok parayı ekran kartına yatıracaksın. Bütceni belirtirsen örnek bir sistem toplayıp, performans farklarını anlatabilirim.

En çok parayı ekran kartına yatıracaksın. Bütceni belirtirsen örnek bir sistem toplayıp, performans farklarını anlatabilirim.

Hatırlattığın için saol kardeşim unuttum bütçe eklemeyi şimdi ekledim yardımların için şimdiden saol

Kardeşim çok sağol Benim topladığım sisteme yakın olmuş yanlız dvd yazıcı ile harddiski çıkarsak nası olur ? (Bide benim harddiski taksak bir sıkıntı olur mu )

1)İster AMD ister intel kullan senin için yeterli olacaktır. Yalnız işlemcilerin içinde transistör denilen devre elemanları vardır ve intel daha yeni teknoloji kullandığı için intel işlemcilerin içinde daha fazla transistör var. Eğer araştırırsan tek çekirdek işlemlerde intelin daha önde olduğunu görürsün yani intel işlemcilerinde bulunan tek çekirdek AMD'nin çift çekirdeğine denk gelir. Bu yüzden çift çekirdekli i3'e karşılık 4 çekirdekli FX 4100, 4 çekirdekli i5'e karşılık 8 çekirdekli FX 8350 birbirine yakın performans gösterir.

Peki "AMD'nin içinde daha az transistör olmasına rağmen neden aynı performansı sergiliyor ?" diye soru soracak olursan. Dikkatli inceleme yaparsan AMD işlemcilerinin çalışma frekansı yani hızı daha yüksektir. AMD işlemcilerinin hızını yüksek tutarak durumu dengelemeyi çalışıyor. Ama bunu yapınca daha çok güç sarfeden işlemciler üretiyor ve dolayısıyla ısınma ve fan gürültüsü gibi olaylarda biraz taviz vermiş olacaksın ve eğer AMD kullanacaksan 550-600Watt'lık güç kaynağı işle kullanmalısın, intel kullanmayı düşünürsen 400Watt'lık bir güç kaynağı da yeterli olur.

2)Normal kullanımlarda 8320 yeterli olacaktır. Yalnız Overclok gibi işlerle uğraşacaksan 8350 al çünkü ısınmaya karşı direnci daha yüksek. O yüzden 8350 kullanırsan işlemcinin frekansını yani hızını daha yüksek seviyelere getirebilirsin.

3)ASUS CROSSHAIR V FORMULAZ gibi kartlar kullanmak bence gereksiz eğer çoklu ekran kartı kullanmayacaksan. Ortalama bir anakart işini görecektir. O yüzden boşuna o kartlara para vermeye değmez.

4) PCI-E X16 2.0 ve 3.0 arasında oyunlarda çok fark olmadığı söyleniyor. O konuda fark yaşamazsın.

5)Oyun oynamak amaçlı kullanacaksan tabiki en fazla parayı ekran kartına vermelisin. Çünkü oyunlarda grafik işlemlerinin çoğunu ekran kartı üslenmekte

Hiçbir sıkıntı olmaz 2254 TL olan sistem 1900 TL 'olur. Ozaman işlemci ile ekran kartını biraz yükseltebiliriz. Mesela işlemci fx8320 ve ekran kartını r9 280x top model yaparsak, sistem canavar olur.

PCI-E X16 3.0 ekran kartını PCI-E 2.0 yuvaya takarsan %1 performans kaybı olur yani 100 FPS alacağına 99 FPS alırsın.

Kardeşim sağol bu bilgiler sayesinde bu konu hakkında daha bilgili oldum tekrar çok teşekkürler

- - - Güncellendi - - -

Hiçbir sıkıntı olmaz 2254 TL olan sistem 1900 TL 'olur. O zaman işlemci ile ekran kartını biraz yükseltebiliriz. Mesela işlemci fx8320 ve ekran kartını r9 280x top model yaparsak, sistem canavar olur.

Aynen Kardeşim benimde istediğim bu Canavar bişey olsun

- - - Güncellendi - - -

PCI-E X16 3.0 ekran kartını PCI-E 2.0 yuvaya takarsan %1 performans kaybı olur yani 100 FPS alacağına 99 FPS alırsın.

Hmm, çok fark yok yani çok sağol kardeşim

Dediğim gibi fx8320'yi anakarttan otomatik hız aşırtma ile 4.0 veya 4.1 'e yükseltirsen, harikulade bir performans elde edersin. Tüm oyunlarda max ayarlarda oynayacağından şimdiden emin olabilirsin, sistemi satın aldığında resimleri bekliyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…