AMD Phenom 1090T İşlemcinin neden tamamı kullanılmıyor

Tıbbiyeli

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Şu şekilde bir sorunum var; bazı oyunlarda (Bu oyunlar özellikle DirectX 9 destekli oyunlar) işlemci tam kullanılmadığından istediğim FPS değerlerine ulaşamıyorum.
MSI GTX 1060 GAMING X kullanıyorum, işlemci olarak da eski bir işlemci kullanmaktayım modeli ise AMD PHENOM 1090 T modelidir.

Örnek vermem gerekirse American Truck Simulatör gibi basit sistem isteyen oyunda CPU kullanımı %50 civarında olduğundan mütevellit FPS değerleri 40 küsürlerde geziniyordu oyunda şehirde gezinirken.
CS:GO oyununda da aynı şekilde CPU %50 civarı kullanılıyor.

Ve bir sorum daha var diğer gelişmiş DirectX 12 destekli oyunlarda da işlemcim darboğaz yapıyor açık alanlarda oyunda dolaşırken işlemcim neden sürekli %100 çalışmıyor?
Açık alanlarda kullanımı bazen %80'lere düşüyor yani ben işlemcimin tamamen kullanılmasını istiyorum ki o kadar az darboğaz yaşayayım. Söylediklerimi umarım anlatabilmişimdir, sizlerin bu konu hakkında ki fikirlerini merakla beklemekteyim. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı