Aylık 300 TL dediğine göre burs parasını direk bütçeye ayırıyorsun büyük ihtimalle
Benim de aynı şekildeydi durumum, benim izlediğim yolu izleyebilirsin. Neredeyse son aşamasına geldim
İlk olarak 2-3 aylık birikim yap ve yaptığın birikim ile sana mevcut oyunları orta düzeyde oynatabilecek bir ekran kartı ile 600 W PSU al.
Ardından işlemcinin bir nebze de olsa yetişebilmesi için stok fandan kurtulup Cooler Master 212 EVO tarzı bir işlemci soğutucusu al, ben ikinci elden temiz bulmuştum 100 TL'e. Benim kasam bayağı ufak bir kasaydı hem yeni almayı planladığım anakartım sığmayacaktı hem de içi ferah ve serin değildi, bu yüzden bol havalandırmalı bir kasa aldım. Aldım mı tam olsun diye düşünerek 300 TL değerinde bir kasa aldım, üstünde fan kontrolcüsü de var.
Bilgisayarın ve oyunların açılış sürelerini kısaltmak istiyorsan bir SSD koy sisteme, o da 280 TL'di sanırım. Geldik sondan bir önceki aşamaya. Bu son iki aşama biraz tuzlu oluyor. Bu aşamada işlemci - anakart - ram'lerini değiştirmelisin. Ancak bunun için birikim yapman şart, 800 TL ile 1.200 TL arasında bir birikim yapabilirsen sağlam bir anakart - işlemci - ram kombinasyonu kurabilirsin. Son ve en tuzlu aşama ise ekran kartını tekrar yükseltmen. Biriktirebildiğin kadar biriktireceksin (1.000 - 1.500 TL arası) ve sağlam bir ekran kartını da sisteme ekleyerek makinanı canavara dönüştüreceksin.
Ben sondan ikinci aşamadayım, birikimimi yaptım ve bu ay veya bir daha ki ay içerisinde anakart - işlemci - ram'imi 1.200 TL'lik bir bütçe ile yükselteceğim. Ekran kartımı tekrar yükseltme işlemini ise seneye vesaire yaparım herhalde. Öğrenci adamın hali başka oluyor, hele de muhasebe dersleri görüyorsan
Ben de 300 TL'lik bursu alıyorum ve bursun tamamını bütçe olarak ayıramıyorum, karta taksit yaparak vesaire bu aşamaya kadar geldim, Allah sana da kolaylık versin şimdiden