Amd Phenom 8550 Sistem Upgrade

Ceildric

Hectopat
Makaleler
1
Elimde Hp A6632tr model bir bilgisayar var. Zamanında döneminin oyunlarını açabiliyordu ancak şimdi çoğu dönemin oyununda geri kalıyor. Uzun vadede bu sistemi baştan aşağı yenileyip en sonda kasasını değiştirerek yeni bir bilgisayar yapmak istiyorum. Bütçem aylık 300 Lira.

Sistem Özellikleri

• İşlemci : Amd Phenom 8550 2.2 Ghz
  • Ram : 3 Gb Ddr 2 ram
  • Ekran Kartı : GT9500
  • Sabit Sürücü : 500 GB SATA
  • Güç Kaynağı 300W

Şimdi benim aklımda şöyle bir değişim planı var. Bu ayın ortasından başladığım için 100 Tl bütçem var. O yüzden önce rami 4 gb çıkarayım. Mart ayında ise GTX650 Ti Boost ekran kartını almak. Haziran ayının sonuna kadar parayı iyice biriktirip anakartı komple değiştirip işlemciyi geliştirmek. Siz ne düşünüyorsunuz daha farklı nasıl bir yol izleyebilirim.

ÜRÜNÜN DESTEKLEDİĞİ GELİŞİM BİLGİLERİ : https://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc...egory&cc=tr&dlc=tr&lc=tr&product=3809314#N998

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu bileşenleri satıp. Üzerine para ekleyip güzel bir sistem yada konsol almanızı tavsiye ederim. Ayrıca GTX650 Ti 300W için sıkıntı çıkartır ve ana kart modelini belirtmemişsiniz. Ram oyunlarda pek bir faktör oynamaz. Sistem eski, dediklerim en mantıklı gibi geliyor.

Bu bilgisayar güncellemeyle adam olmaz. O ekran kartı işlemci engeline takılır. RAM anakart işlemci de alacağım diyorsun. Bunların sorunsuz çalışması için güç kaynağı da lazım. Eee al sana yeni sistem?

Benim yeni bir bilgisayar alacak kadar durumum yok. Aylık 300 Tl gelirim var. Ayrıca ben bir bilgisayar istiyorum konsolum zaten var. 300W yetersiz kalırsa ekran kartından önce güç kaynağını ayarlamak gerekecek sanırım. Ram çoğu oyunda sıkıntıya düşüyor diye onu ilk sıraya koymuştum hem maliyeti de düşük.

- - - Güncellendi - - -

Dostum mesajımda da belirttiğim gibi direk yeni sistem alacak bütçem yok. Aylık 300 Tl ayırabilirim. Elimde ki sistemi yavaş yavaş yeni bir sisteme dönüştürme çabasındayım. Ancak biraz olsun yeni oyunlara yetişebilsin benim için yeterli. Ayda 300 300 biriktirip birden yeni sistem alma gibi bi zamanım yok. Adam olabilirse adam etmeye çalışacağım eğer adam olmasına hiç imkan yoksa bağımsız oyunlara devam :S

Aylık 300 TL dediğine göre burs parasını direk bütçeye ayırıyorsun büyük ihtimalle Benim de aynı şekildeydi durumum, benim izlediğim yolu izleyebilirsin. Neredeyse son aşamasına geldim

İlk olarak 2-3 aylık birikim yap ve yaptığın birikim ile sana mevcut oyunları orta düzeyde oynatabilecek bir ekran kartı ile 600 W PSU al.

Ardından işlemcinin bir nebze de olsa yetişebilmesi için stok fandan kurtulup Cooler Master 212 EVO tarzı bir işlemci soğutucusu al, ben ikinci elden temiz bulmuştum 100 TL'e. Benim kasam bayağı ufak bir kasaydı hem yeni almayı planladığım anakartım sığmayacaktı hem de içi ferah ve serin değildi, bu yüzden bol havalandırmalı bir kasa aldım. Aldım mı tam olsun diye düşünerek 300 TL değerinde bir kasa aldım, üstünde fan kontrolcüsü de var.

Bilgisayarın ve oyunların açılış sürelerini kısaltmak istiyorsan bir SSD koy sisteme, o da 280 TL'di sanırım. Geldik sondan bir önceki aşamaya. Bu son iki aşama biraz tuzlu oluyor. Bu aşamada işlemci - anakart - ram'lerini değiştirmelisin. Ancak bunun için birikim yapman şart, 800 TL ile 1.200 TL arasında bir birikim yapabilirsen sağlam bir anakart - işlemci - ram kombinasyonu kurabilirsin. Son ve en tuzlu aşama ise ekran kartını tekrar yükseltmen. Biriktirebildiğin kadar biriktireceksin (1.000 - 1.500 TL arası) ve sağlam bir ekran kartını da sisteme ekleyerek makinanı canavara dönüştüreceksin.

Ben sondan ikinci aşamadayım, birikimimi yaptım ve bu ay veya bir daha ki ay içerisinde anakart - işlemci - ram'imi 1.200 TL'lik bir bütçe ile yükselteceğim. Ekran kartımı tekrar yükseltme işlemini ise seneye vesaire yaparım herhalde. Öğrenci adamın hali başka oluyor, hele de muhasebe dersleri görüyorsan Ben de 300 TL'lik bursu alıyorum ve bursun tamamını bütçe olarak ayıramıyorum, karta taksit yaparak vesaire bu aşamaya kadar geldim, Allah sana da kolaylık versin şimdiden

Senin dediğin gibi düşünüyorum 300 Tl benim burs değil staj param ama sonuçta aynı yere çıkıyor Dediğin gibi yapayım o zaman ailemin durumu benim isteklerimi karşılayacak bütçede değil o yüzden senin gibi yavaş yavaş toplayacağım bilgisayarı. Senin dediğin yolu izleyeceğim teşekkürler.

- - - Güncellendi - - -

up up

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…