AMD Phenom II X4 925 Overclock yapılabilir mi?

exsoso10

Kilopat
Yer
Samsun
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Elimde AMD Phenom II X4 925 işlemci var. OC yapılabilir mi bu işlemciye? Bir de hangi anakartı önerirsiniz ve soğutucu önerileriniz nedir? Mevcut anakartım Gigabyte M720 US3.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeniz nedir? Ona göre bir soğutucu önerisinde bulunalım ve alacaksanız PSU. Ekran kartınız nedir? Ne kadar güç tükettiğine bakılıp PSU önerisinde bulunulabilir.

Bütçeniz nedir? Ona göre bir soğutucu önerisinde bulunalım ve alacaksanız PSU. Ekran kartınız nedir? Ne kadar güç tükettiğine bakılıp PSU önerisinde bulunulabilir.
Ekran kartım HD 5500 serisi soğutucu ve psu 150 lira kadar olabilir. Birde ben OC yaptığımda ciddi anlamda bir artış görebilecek miyim ve de kaça kadar çıkartabilirim?

İnternette biraz araştırma sonucu bu işlemciye sahip insanların 3.2GHz'e çıkarttığını gördüm. 150TL sıfır düşünüyorsanız iksi için yeterli olmaz. Sürekli Overclock'lu halde kullanacağınızı varsayarak bu soğutucuyu öneriyorum. Dark Freezer X94BL Intel 775/1156/1155/1150/1151 Fiyatı

Güç kaynağınızın eski olduğunu varsayıyorum. Zamanla verdikleri güç azalacaktır. Şuan belki 180W veriyordur, vermiyordur kesin konuşamam. MSİ Güç Kaynağı Hesaplama aracı ile parçalarınıza yakın ürünler seçtim. 176W Net güç gerektiği yazıyor. Şuan alacak durumunuz yoksa idare eder fakat elinize para geçtiğinde ileride ekran kartı vs değişirsiniz PSU'u çöpe atmamak adına 500W 80+ Sertifikalı bir PSU almanızda fayda var.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı