AMD Phenom II X4 955 sisteme GTX 750 takılabilir mi?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5500
RX 6600
Meslek
filmmaker, youtube creator menager, music producer
Herkese merhabalar;

Sistemim: AMD Phenom II X4 955
AMD Radeon R7 240
8GB DDR3 1333MHz RAM
Foxconn A88GMV
300W Standart Asus güç kaynağı

Şu anda kullandığım Radeon R7 240 artık Adobe Premiere'de ve bazı oyunlarda yetersiz kaldığı için ekran kartımı upgrade etmek istiyorum.

Kafamdaki model ilk başta R7 360 idi. Fakat 2.el piyasalarında bile fiyatlar çok fazla yukarıda.
Ben de F/P olarak AliExpress'ten sfır GTX 750 düşündüm. Yaklaşık fiyatı 300 TL.

Tahmini Teslimat Zamanı

Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Bütçem 300TL en fazla 400'e zorlayabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle bir şey yok dostum. X4 955 Gtx 750'yi besleyebilecek bir işlemci rahatlıkla alabilirsiniz. Nerden mi biliyorum eski işlemcim phenom 965 idi. 1050 taktım ona rağmen darboğaz olmadı.

Öyle bir şey yok dostum. X4 955 Gtx 750'yi besleyebilecek bir işlemci rahatlıkla alabilirsiniz. Nerden mi biliyorum eski işlemcim phenom 965 idi. 1050 taktım ona rağmen darboğaz olmadı.
Bu dediğin şey doğru mu acaba ?

Sendeki eski işlemci şu mu: AMD Phenom(tm) II X4 965 Processor 4CPU's 3.4GHz

Bu Dediğin şey doğru mu acaba ?

Sendeki eski işlemci şu mu : Amd Phenom(tm) II X4 965 Processor 4CPU's 3.4GHz

Evet Phenom 2 x4 965 BE. Elindeki işlemci 10 yıllık olsada 750 Tİ bile besler merak etme.

Evet Phenom 2 x4 965 BE . Elindeki işlemci 10 yıllık olsada 750 ti yi bile besler merak etme.

Söylediğiniz darboğaz olayı sabit bir kavram değildir. Her oyun günümüzde ayni oranda minimum gereksinime yada optimizasyona sahip değildir. İşlemciye yüklenen oyunlarda darboğaz olabilir.
Bende R7 240 almadan önce E8400 işlemciye darboğaz yapmaz denildi. Ama aldıktan sonra bazı oyunlarda sorun yaşadım.

Darboğazı bu şekilde ele alırsak i7-4790 bile GTX 1080 ile darboğaz yapabilir 1080p de. 10 oyundan 8'inde ekran kartını %99 üstüne besleyebiliyorsa işlemci kalan 2 oyunu hesaba katmamak lazım. Aşağıda verdiğim linkte phenom 955 ile 1050 ti kullanıyor herhangi bir darboğaz sorunuda yaşamıyor. Oynadığı oyun ise pubg gibi işlemciyi yoran bir oyun. Ayrıca eski sistemlerde darboğaz sorunu olabiliyor. Çünkü günümüz oyunlarını artık işlemcimiz kaldırmıyor. Haliyle de ekran kartınıda zora sokuyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

GT 1030 alman daha mantıklı olur. Pascal mimarisine sahip GT1030 daha performanslı bir kart böylece ikinci el almamişta olursun.

Alacağım ürün sıfır hocam. Ayrıca daha performanslı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…