AMD Phenom II X6 1090T benzeri işlemci önerisi

koraydortkas

Femtopat
Herkese merhabalar,

Birkaç yıldır kullanmadığım masaüstü bir bilgisayarım var, son dönemde ihtiyacım olduğundan dolayı yeniden kullanılabilir hale getirmem gerekiyor. Fakat pinleri yamulmuş olan AMD Phenom II X6 işlemcim yerine yeni bir işlemci almam gerekiyor. Bu işlemciye benzer işlemci önerilerinizi duymak isterim. Bir de, 4-5 yıldır kullanılmayan masaüstü bilgisayarımı yeniden kullanmaya başlamadan önce yapmamı tavsiye edebileceğiniz bir şeyler varsa da öğrenmek isterim.

Teşekkür ederim, iyi çalışmalar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, anakartınız nedir?

Hocam, kesin bir bilgi olmadan tavsiye etmek doğru olmaz. Mesela, M4A87TD anakartta FX işlemci desteği yok. Bu anakart için sizin işlemciniz uygun.

Diğer anakart M5A87 bu anakartta FX işlemci desteği var. Bu anakarta FX 8350 gibi bir işlemci takılabilir.

Bunların arasında nesil farkı var.

Hocam, kesin bir bilgi olmadan tavsiye etmek doğru olmaz. Mesela, M4A87TD anakartta FX işlemci desteği yok. Bu anakart için sizin işlemciniz uygun.

Diğer anakart M5A87 bu anakartta FX işlemci desteği var. Bu anakarta FX 8350 gibi bir işlemci takılabilir.

Bunların arasında nesil farkı var.
Çok teşekkürler, anakartım çok büyük ihtimalle M4A87TD, bu anakartla uyumlu phenom ii x6 ayarında bir işlemci arıyorum aslında, çünkü phenom ii x6 satın almak için bakındım fakat bulamadım. Performansı bu ayarda olup bu anakart modeliyle uyumlu başka bir işlemci öneriniz olur mu acaba?

Tamam hocam. Bu nesilde sıfır işlemci bulmak çok zor. Bu işlemciyi alabilirsiniz. Site güvenli olduğu için iade şansınız var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı