AMD Phenom II X6 sisteme yükseltme

Makaleler
3
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Meslek
Ulaştırma Hizmt. Uzman Yard.
Arkadaşlar merhaba,

Bir arkadaşım iyi bir laptop aldığından dolayı masaüstü bilgisayarını evde yer olmamasından dolayı uygun fiyata satıyordu. Ben de hep masaüstü istemişimdir dedim alayım. Neyse şimdi masaüstünü biraz yükseltmek istiyorum da tavsiyeleriniz nelerdir. PC özellikleri aşağıdaki gibidir.

İşlemci: AMD Phenom II X6 1090T 3.20 GHz
Anakart: Asus M5A97 R2.0
Güç Kaynağı: Xigmatek Tauro 80plus Bronze 600w

Ekran kartı 1 GB'lik bir şey var o yüzden aşağıdakilerden birini almak istiyorum.

Hıs Rx580 Iceq X² Oc 8gb Gddr5 256bit Amd Radeon Dx12 Ekran Kartı - n11.com

Gigabyte Gv-rx580aorus-8gd Aorus Radeon Rx580 8gb Gddr5 256bit 16 - n11.com

8 Gb Atı Asus Dual-rx580-o8g Ddr5 256bıt Pcı-x Dvı +hdmı+dport - n11.com

Asus Rx580 8gb 256bit Gddr5 Rog Strıx O.c Gamıng Ekran Kartı - n11.com

Msı Amd Rx580 8gb Ddr5 256bit Dvı/2xhdmı/2xdp Dx12 Rx580 Gamıng X - n11.com

PC'den biraz anlarım ama şimdiye kadar hep Intel kullandığım için AMD ile ilgili gram bilgim yok açıkçası. Yukarıda verdiğim linkler almayı düşündüğüm ekran kartları. 2.300 TL'ye kadar verebilirim. Verdiğim liste anakart+işlemcim ile uyumlu mudur? Uyumlu ise sizce hangisini tercih etmeliyim? Uyumlu Değil ise de tavsiyelerini bekliyorum.

Bir de RAM olarak:

16 Gb (2x8gb) Ddr3 1600 Mhz Kıngston Hyperx Fury Blue Cl10 (hx31 - n11.com

bunu almayı düşünüyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci darboğaz yapar mı diye bir araştırın bence.

Aldığınız sistemi ne kadara aldınız?

1000 tl'ye aldım sistemi. 21.5" monitör dahil fiyata. 8 gb ram var üzerinde şuan sistemin. işlemci yetersiz gelirse Amd fx-8350 veya 8370 işlemci alabilirim. Anakart sorunsuz bir şekilde destekliyormuş asus sitesinde de desteklediği işlemciler arasında ikiside var. 4gb ekran kartını işlemci rahat bir şekilde destekliyormuş ancak 8gb ekran kartı için durum ne olur henüz bulamadım.

Multiplayer oyunlarda darboğazdan daha çok düşük FPS ile karşılaşırsınız 8370 ile. Para harcamak istiyor iseniz alabilirsiniz ikinci el. Yerinizde olsam o parayı cebimde tutup en yakın zamanda yeni bir sisteme geçmeye çalışır idim.

Tavsiyem ikinci el ucuza GTX 1050 Ti, GTX 1050 veya RX 460-RX 560 gibi bir ekran kartı alıp sistemi gittiği yere kadar kullanmanız olur. Bu sisteme şuan başka türlü yatırım yaparsanız paranıza yazık olur.

Tavsiyem ikinci el ucuza GTX 1050 Ti, GTX 1050 veya RX 460-RX 560 gibi bir ekran kartı alıp sistemi gittiği yere kadar kullanmanız olur. Bu sisteme şuan başka türlü yatırım yaparsanız paranıza yazık olur.

haklısınız aslında. şuan 2. el ram ve ekran kartı takviyesi yapayım en iyisi. İleride 0'dan sistem kurarım. şimdi durduk yere masraf yapmayayım. Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.

hocam o işlemciyi kullanmayacaksanız bana satın benimde elimde phenom ıı x3 450 var işimi görmüyor bende x6 1090T veya 1100T arıyorumda bulamadım hiçbiryerde :d

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…