AMD Phenom sistemle Windows 10'dan Windows 7'ye dönmeli miyim?

lastkeeper1

Centipat
Arkadaşlar sistemimde sürekli mavi ekran hataları alıyorum. Defalarca kez temiz kurulum yapmama rağmen eninde sonunda yolum yine formata düşüyor. Acaba sistemim çok eski olduğu için driverlar Windows 10'a uyumlu olmadığından mı kaynaklanıyor? Windows 7 kurmayı düşünüyorum. Sistem özelliklerini aşağıya bırakıyorum düşüncenizi söylerseniz çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    11,8 KB · Görüntüleme: 52
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    17,7 KB · Görüntüleme: 56
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    44,8 KB · Görüntüleme: 50
Arkadaşlar sistemimde sürekli mavi ekran hataları alıyorum. Defalarca kez temiz kurulum yapmama rağmen eninde sonunda yolum yine formata düşüyor. Acaba sistemim çok eski olduğu için driverlar Windows 10'a uyumlu olmadığından mı kaynaklanıyor? Windows 7 kurmayı düşünüyorum. Sistem özelliklerini aşağıya bırakıyorum düşüncenizi söylerseniz çok sevinirim.

Hocam sisteminiz Windows 10 için fena değil SSD varsa çok iyi olur. Ancak aldığınızı mavi ekran SS'erini de bize atsaydınız belki ben belki de başkaları yardımcı olurduk onun dışında ne olduda mavi ekran almaya başladınız :) ama 7'ye dönmenizi tavsiye etmem 8.1'e geçin istiyorsanız.

Hocam illa 7'ye dönmek istiyorsanız bence 8.1'e geçin daha iyi olur.
Kesinlikle.
Windows 7 desteği bitti 8.1 geçmeniz her açıdan daha iyi olacaktır.
Hocam desteğin bittiğini biliyorum ama bu güvenlik açığını Kaspersky ile bir nebze olsun çözemez miyim? Zaten korsan oyun/program yüklemeyeceğim. Windows 7 sanki daha hafif, daha softmuş gibi geliyor 8.1'e göre.

Hocam sisteminiz Windows 10 için fena değil SSD varsa çok iyi olur. Ancak aldığınızı mavi ekran SS'erini de bize atsaydınız belki ben belki de başkaları yardımcı olurduk onun dışında ne olduda mavi ekran almaya başladınız :) ama 7'ye dönmenizi tavsiye etmem 8.1'e geçin istiyorsanız.
Hocam genelde oyunlarda alıyorum bu hataları. Sıralayacak olursam:
  • KERNEL_MODE_HEAP_CORRUPTION
  • REFERENCE_BY_POINTER
  • MULTIPLE_IRP_COMPLETE_REQUEST
  • DRIVER_OVERRAN_STACK_BUFFER
  • KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE
  • DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Bunlar not edebildiklerim. Belki unuttuğum başka hata kodları da vardır 😅 Eğer incelemek isterseniz buyurun minidump dosyaları: Minidump Dosyaları.rar

Hocam desteğin bittiğini biliyorum ama bu güvenlik açığını Kaspersky ile bir nebze olsun çözemez miyim? Zaten korsan oyun/program yüklemeyeceğim. Windows 7 sanki daha hafif, daha softmuş gibi geliyor 8.1'e göre.
Düzgün kullanırsanız bir şey olmaz kullanabilirsiniz.
Şahsen ben Windows 7 kullanıyorum içinde AV bile yok 3 yıldır rahatça geziniyorum. :)

Hocam genelde oyunlarda alıyorum bu hataları. Sıralayacak olursam:
  • KERNEL_MODE_HEAP_CORRUPTION
  • REFERENCE_BY_POINTER
  • Multıple_ırp_complete_request
  • DRIVER_OVERRAN_STACK_BUFFER
  • KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE
  • DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Bunlar not edebildiklerim. Belki unuttuğum başka hata kodları da vardır 😅 eğer incelemek isterseniz buyurun minidump dosyaları: Minidump Dosyaları.rar

Hangi Windows 10 sürümünü kullanıyorsunuz bir de yeni konu açın isterseniz daha çok bilgili olur.
Çoğunlukla eski sürümlerden kaynaklanıyor. Mavi ekranlar.

Hangi Windows 10 sürümünü kullanıyorsunuz bir de yeni konu açın isterseniz daha çok bilgili olur.
Çoğunlukla eski sürümlerden kaynaklanıyor. Mavi ekranlar.
Ayrı konu açmıştım ama bir dönüş alamadım maalesef. Windows 10 sürümü en günceli. Şuan Win7 format usb si hazırladım format atacağım. Hakkımızda hayırlısı artık 😁

Ayrı konu açmıştım ama bir dönüş alamadım maalesef. Windows 10 sürümü en günceli. Şu an Windows 7 format USB'si hazırladım format atacağım. Hakkımızda hayırlısı artık 😁

Hayırlısı bu iktidarla her şeyimizi kısıtlıyorlar ben her yıl olduğu gibi PC almayı erteliyorum.

Hocam illa 7'ye dönmek istiyorsanız bence 8.1'e geçin daha iyi olur.
Kesinlikle.
Windows 7 desteği bitti 8.1 geçmeniz her açıdan daha iyi olacaktır.

Hocam sisteme 8.1 kurdum dediğiniz gibi. Normal kullanımda bugün yine mavi ekran hatası verdi. BlueScreenView programıyla baktığım zaman ntoskrnl.exe diye bir uygulamayı kırmızı gösteriyor. Hata kodu KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE neden kaynaklanıyor olabilir? Acaba Windows Update'in otomatik yüklediği driverlardan mı sıkıntı oluyor?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı