AMD Phenom X4-955 ve GTX 950 sistem yükseltme

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar öncelikle şu an kullanmış olduğum sistemi size kısaca özet geçeyim;

AMD Phenom X4 955 95W.
4 GB DDR3 1333 MHz RAM.
ASUS GTX 950.
Pro 2000 400W PSU.
Ve bir adet HDD ve SSD aktif olarak kullanıyorum.

Öncelikle sistemimi komple yenilemek istiyorum. Fakat herkesin olduğu gibi benimde bir bütçem var. Dolaylı olarak PSU'yu şu anlık değiştirmeyi düşünmedim ileride değiştireceğim fakat ne zaman bilmiyorum. Kuşkulandım ve size danışmak istedim. AM4 sisteme geçmek istiyorum. Ryzen 5 1600 (12nm)8 GB 3000 MHz RAM ve Gigabyte B450M H modelini almak istiyorum. Anakartta 24 pin güç girişi yanında 8 pin güç girişi de istiyor fakat benim PSU'da sadece 4 pin giriş var. Ben bu PSU ile yeni dizeceğim sistemi bu şekilde çalıştırabilir miyim? Daha doğrusu kullandığım sistem daha fazla güç tüketmesine rağmen herhangi bir sıkıntı bu güne dek yaşamadım (çok çok nadiren kendi kendine kapanması, aynı şekilde çok çok nadiren donma sorunları).Belkide bu RAM'den dolayı fazla üst düzey oyun oynamamamdan kaynaklanıyor olabilir. O yüzden PSU yetersiz gelme durumu var mı? Ayrıca herhangi bir sorun oluşturduğunda kullandığım parçalara vereceği bir zarar olabilir mi? Önerilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…