AMD pişmanlıklar; heyecanlar ve soru işaretleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de 3 senedir AMD sistem kullanmama rağmen tek bir sıkıntı bile yaşamadım, üstelik internet kafe kasalarından hallice markası bile olmayan çöp bir kasa kullanıyorum. Ona rağmen işlemcim yük altında 65 dereceyi geçmiyor. AMD değil montaj hatası pişmanlıktır bence.

Montaj hatası dedim çünkü Ryzen işlemcilerde sorun yaşamak için bir insanın ek uğraş sergilemesi gerektiğine inanıyorum, tecrübeyle sabit. 2 farklı Ryzen işlemci kullandım bu 3 senelik süreçte tek bir sıkıntı bile yaşamadım.

Ekran kartı tarafı için bir şey diyemeyeceğim o konuda sıkıntılar mevcut, ek olarak R9 290'da çok eski mimari bir kart. 275W TDP değeri olan bir kartın serin çalışmasını beklemek zaten başlıca bir hata. Çıkışını 2013'de yapmış ekran kartını deneyip "AMD sen adam olmazsın" demek de hata ayrıca. Yeni nesil ekran kartlarını denemenizi öneririm.

Son düzenleme:
@devildare

Intel işlemci de alsan stok fan ile anca bir yere kadar idare edebilirsin. Malum, yeni işlemcilerde artık Turbo Boost (Intel) ve Core Performance Boost (AMD) gibi otomatik hız arttırma mevcut. Bunları da stok fanla kullanmak resmen işkenceye dönüşüyor. Ben stok fan kullanırken işlemcim 85-90 derece civarında geziniyordu. Ta ki adam akıllı bir soğutucu alana kadar. Tabii bir de delid yapmıştım, fakat ne kadar etkili oldu hiçbir fikrim yok.

Her dediğine katılıyorum. Hatta AMD fan boyluğu yapmışım gibi de gelebilir öyle sayılabilirde. CPU tarafında denecek bir şey yok. Satış oranları ortada zaten. Lakin ekran kartı kanadında ne kadar AMD fan boyu sayılsam da NVIDIA bir kart alır gibi gönül rahatlığıyla alamıyor insan. Acaba sorun çıkarır mı diye tedirgin oluyorsun.

Ryzen alamadım daha . A10-7890k kullanıyorum. Sistemim yeni bir sistem değil zaten. Ben alırken Ryzen'lar falan yoktu. Yakın zaman da Ryzen'a geçmeyi düşünüyorum. Ancak stok fanı çok kaliteli cidden. İşlemci de işimi görüyor yine de eski bir işlemci olmasına rağmen.

Zaten AMD bileşenlerde sorun olmaz hep yok kasanın suçu yok prizin sorunu yok bölgedeki elektirik santralinin suçu... Arkadaşlar kendinde bi sorun olmayınca kimsede sorun olmaz zannediyor. Siz iade edip kurtulun. Yukarıda birisi yazmış AMD ısınma sorununu tarihe gömdü diye yok öyle bişe.

Herkes her sistem de sorun yaşayabilir bence bu durum abartılıyor ikisininde iyi olduğu durumlar var ki bence işlemci Amd ekran kartı Nvdia.

@devildare hocam sen o ekran kartından kurtulda gerisi teferruat göreceksin bak. İşlemciniz çok güzel bu arada.

Son düzenleme:
Çok deneyimlerim oldu. Bende önce i3 6098P GTX 750 Ti zayıf kaldı sonra.
i5 6600K RX 480 ekran kartı cızırtı yapti iade ettim. Sonra.
R5 1600 GTX 1050 Ti denedim işlemci yavaş diyemem ama akıcı degildi. Oyun oynarken Windows gecmesi geri gelmesi 10 sn suruyordu.
Sonra R3 2200 g RX570 geçtim yine AMD akıcı gelmiyordu darboğaz yoktu ama garip droplar oluyordu.
En sonunda i 7 9750 1660 Ti laptop alarak pahalı bir seçim olsa da huzura kavuştum. Artık parça satıp sistem bozup sistem toplamaktan bıktım. Ama genel olarak AMD islemcilerde ve AMD ekran kartlarında umduğumu bulamadım veya sorun yaşadım. Mesela kule hava soğutma ile 4.5 GHz overclockladigim i5 6600K Ryzen eski bir işlemci olmasına ragmen R5 1600'den akiciydi aynı şekilde i 3 6098P çok daha eski ve sadece iki çekirdeğe sahip işlemci olmasına rağmen kullanırken yine R3 2200'den daha akıcı ve stabil hissettiriyordu. Bana kalırsa AMD kim yaptığı em iyi şey konsollara parça üretmek son kullanıcı pazarını Intel ve NVIDIA kullanicinin isteklerine göre daha sorunsuz şekilde karşılıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…