AMD pişmanlıklar; heyecanlar ve soru işaretleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şimdi bendeki Ryzen 5'li sistemde RX570 in çalışırken aniden kapanma ve ekran kartı takılıyken sistemin açılmamasının nedeni işlemci mi?
1050 Ti ile çalışıyor.

Sistem günde 18 saat açık kalıyor da o yüzden konuyu başlatan arkadaş cevaplarsa sevinirim. Intel'e geçelim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı konusunda AMD tecrübe etmedim NVIDIA kullanıyorum. Ama işlemci olarak AMD şu an benim gönlümü almış durumda. Ryzen 3950X performansından gayet memnunum.

Bilirkişi değilim, yaşadığım olumsuzları anlattım. Birileri ister Intel alsın ister AMD. Ben sadece hayal kırıklığına uğradım. Üzgünüm. Ekipmanlarla beraber 20.000 para harcadım. Hevesim kırıldı. Olay bundan ibaret.

Ekran kartı olarak AMD almak şu an problem fakat işlemciye laf attırmam. Ben Ryzen 7 3700X kullanıyorum 5 kişiye de topladık fakat böyle bir şey hiç yaşamadık. AMD işlemcilerde Intel tekelliğini bitirmiş bir marka. Verdiği performans ve fiyat gayet iyi. Soğutucuya laf atmışsınız da ben şu güne kadar bu kadar iyi sistem almış fakat içinde ki tabiri caizse bedava gelen işlemci soğutucuya laf atan görmedim. Örnek olarak Intel'e bakalım Intel K ibareli işlemcilerine stok soğutucu koymuyor acaba neden. AMD ise hiç yoktan en azından performansı orta olan bir işlemci soğutucu koyuyor ve bunu yüksek modellerinde devam ettiriyor. Burada laf atmanız manasız çünkü Intel'de soğutucu alırken bunda da alıp takmanız gerekirdi. Bu arada anakart güncellemesi yapmanız iyi olurdu çünkü MSI modellerde gözlemlediğim kadarıyla bayağı hata oluştu benim örnek olarak gördüğümde. Fakat çoğu sorun anakartta gelen yeni güncellemeler ile düzelmiştir. Zaten kimse size saf oyun oynuyorsanız AMD önermiyor ekonomik olduğu için öneriyorlar. Benim kullandığım işlemcim hata vermedi. Bu arada ekran kartı olarak RTX 2070SUPER var. Fakat AMD'ye geçiren arkadaşlar galiba micron bellek olayını ve geçmişte çokça olmuş mimari tasarım hatalarını unuttular galiba. Örnek olarak 3.5 GB GTX 970 hatası verilebilir. Sizde hata çıktı diye bence fazla görmenize gerek yok hele Türkiye'deki markaların bozuk ürünleri sıfır olarak sattığını bildiğimiz için fazla yarayı deşmeye gerek yok. Madem çok stabil olan Intel padişahınıza aldığınız işlemci soğutucuyu AMD'ye de alında aradaki farkı görün. Bu arada AMD anakartların beta BIOS'unda hatalar vardı. Fakat bu optimizasyonları firmalar yaptığı için suç atamazsınız. İyi günler dilerim.

Yani bu kadar düşmanca kinayeli konuşmalara anlam veremiyorum. Intel padişahım falan değil. Aldım zaten soğutucu. AMD'ye şans vermeye devam edeceğim. Umarım düzelir. Rahat rahat oynumu oynayıp eğlenmeme bakarım umarım.
Aldığım soğutucu ve macun.
Arctic Freezer 34'e-Sports Duo kırmızı CPU soğutucu.
Cooler Master mastergel maker nano partiküllü termal macun R2 (mgz-NDSG-N15M-R2)

Tartışmaya gerek yok arkadaşlar. Bu sorunlar AMD'ye özgü değil. Zamanında Zotac GTX 1050 Ti mini ile sorunlar yaşamıştım. İşlemci konusunda AMD daha iyi evet sorun yaşayanlar oluyor. Teknoloji işi şans işi, şansın varsa yüzün güler. Intel'den yüzüm gülmedi, ancak AMD'den güldü. Şu sürücü ile ilgili artık konuşmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum, son çıkan 20.2.1'de hiçbir sorun yaşamadım. Yaşayan kişiyi de görmedim. Eğer bütçeniz var ise gidip 10. nesil Intel+NVIDIA sistem dizebilirsiniz. Bütçesi kısıtlı veya dar olan kişiler ise F/P olarak AMD'yi tercih edecektir. Tabii NVIDIA'nın da güzel ekran kartları var. Örneğin RX 580 almak yerine 1650S almak daha mantıklı olacaktır. RX 590 yerine de 1660S.

İlk önce kasayı değiştirmelisiniz. Airhawk Duo önermiştim, o kasa fiyatına göre oldukça iyi.

Gayet doyurucu ve faydalı bilgiler. TUF serisi tercih etmediğime mesajınızdan sonra pişman olmaya başladım bile. Peki sizce bu ısınma sorunu mimariyle mi alakalı zamanla yazılımla çözülebilir mi?

Gayet doyurucu ve faydalı bilgiler. TUF serisi tercih etmediğime mesajınızdan sonra pişman olmaya başladım bile. Peki sizce bu ısınma sorunu mimariyle mi alakalı zamanla yazılımla çözülebilir mi?

Gaming Plus anakartlar daha iyi hocam. TUF serisi sağlamlık esasında üretiliyor. B450 GAMING Plus Max kullanıyorum, sistemim yükte iken dahi 45 dereceyi geçmiyor. Bu sıcaklık sebebi kasadan kaynaklanır, ayrıca fanların basıncı da çok önemlidir. Intel sistemimde H110M-K var idi, normal kullanımda dahi 100-110 derece arasındaydı. Sanırım ASUS'un bazı anakartları sıcaklık sorunlu.

Sipariş ettiğim saçma kasa bir gelsin kutusundan çıkarıp bakacağım eğer tatmin etmeyecek kadar kötüyse dediğiniz kasayı alacağım.

Yaklaşık 2 yıldır AMD Ryzen 2700X kullanıyorum. Hem de stok fanlı. Ne render alırken, ne oyun oynarken, ne de simülasyon yaparken sorun yaşadım. Max ulaşılan ısı 57 derece. Geçmiş zamanlarda ben de AMD işlemci ve anakart yakmış birisiyim. Ardından uzun yıllar Intel'in çok iyi olduğuna inandım ve kullandım. Ryzen'e geçmek ilk başlarda deli cesaretiydi ama şu anda hiç pişman olmadığım gibi yeni sistemi Ryzen Threadripper olarak toplamayı düşünüyorum. Tavsiye de ederim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…