AMD R3 2200G ''video_tdr_failure'' Hatasi

Sistemim:
  • AMD Ryzen 3 2200G
  • Asus B350M-K
  • WD 1TB Blue
  • Kingston Predator 3000 MHz RAM 1×8
  • APU sistem

Sistemi 1 ay once topladim ve surekli konu basligindaki hatayi verip duruyor. Ekran kartidan oldugunu dusunerek eski bir ekran karti taktik sorun ortadan kalkti acaba Windows'tan dolayi midir yoksa APU'dan mi?

Not: Sistemde APU oldugunu bilerek dusunemeden 1×8 RAM aldim. O da olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek slot RAM zaten düşük frekansta çalışmasına sebep oluyor. Bütçe dahilinde imkan varsa çift slot mutlaka yapılmalı. Ama onun haricinde; önce en güncel BIOS sürümünü sonra da AMD çip set sürücülerini yükleyin. BIOS ayarlarından IGD belleğine 2GB verin ve sadece IGD çalışacak şekilde ayarlayın. Ryzen APU için olan en güncel sürücüyü yükleyin. Bu sırada sıcaklık kontrolü yapın, aşırı ısındığında da bu hatayı veriyor. Eğer sıcaklık değerlerinizde sorun yoksa yukarıda dediklerimi yaptığınızda sorun çözülecek.

BIOS'u Vatan PC guncelledi.Aldigim zaman en guncel driverlerida kurdum fakat dediginiz gibi 2 gb ram ayirma gibi bir islem yapmadim PCde ise PCye kalan ram 6.90 civarinda ram gosteriyor yani vega 8 GPUsu 1 gb rammi aliyor.Destekleriniz icinde tesekkurler youtubede hicbir cevap bulamamistim.

Son düzenleme:
6,9 gösteriyorsa sanırım 1GB bellek ayrılmış olmalı. Siz BIOS güncellemelerini sıkça takip edin. Sürekli yenisi yayınlanıyor. BIOS yüklüyorlar ancan hiç ayar yapmıyorlar. Özellikle IGD olayında. Çünkü Ryzen APU kurulumunu kendileri de iyi bilmiyor. Ben buna gözlerimle tanık oldum. 1 hafta uğraştım hem kurulum sorunlarını çözebilmek hem de BIOS üzerinde gerekli ayarları yapabilmek için.
Ayrıca Ryzen Master kurup ekran kartı frekansınızın doğru olduğundan da emin olun.
Dediğim diğer şeyleri de yaptığınızda sorununuzun kalkması lazım. Eğer devam ederse yine haber verin.

Teşekkürler Ryzen Master Kuracağım fakat sizin dediginiz IGD Olayini tam anlamis degilim ben kendimmi biostan ram ayiracagim GPUya yoksa BIOS Update ile kendimi ayiriyor.Birde GPU frekansına nasıl bakacağim kendim yeni ogreniyorumda kusura bakmayin

Öncelikle en kritik olan BIOS ayarlarını halledelim. Şu anda bilgisayarım serviste olduğu için açıp da yazamıyorum ancak aynı anakartı kullanıyorum.
DCIP özelliğini BIOS ekranından devre dışı bırakın. Bu özellik açıkken benim sistem sapıtıyordu.
Oradan RAM frekansınızı 3000 olarak elle ayarlayın.
GPU boost özelliğini manuel yapın ve değeri de 1100 olarak girin. Aşağıdaki görselde Memory Freq. kısmında RAM frekansınızı gireceksiniz. GPU boost kısmında ise manuel seçtikten sonra aşağıda bir sekme açılacak. Oraya 1100 yazacaksınız.

Artından seçeneklerin olduğu bir sekmeye geçeceksiniz (Advenced). NBI ya da NGI gibi bir sekmeydi, tam hatırlamıyorum yerini. Ayarları aşağıdaki gibi yapın.

Soylediklerini yaptim fakat hata hala devam ediyo nasi yapcaz acaba ya cok magdurum suan APU sistem topladigima bin pismanim

Minidump dosyasını paylaşın. AIDA raporu yükleyin. Ben sisteminizin ısındığını da düşünüyorum.
Bir stres testi yaparak sıcaklık değişimlerini belirtin. İşlemci 85 dereceyi geçerse testi durdurun.
AIDA64 Stability Test Rehberi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…