AMD R5 2600 Fan Çoklayıcı Önerisi

grizzlies

Decapat
Daha fazla  

Anakartımda bir adet SYS_FAN girişi ve bir adet CPU_FAN girişi mevcut. Kasamda toplam 4 adet stock fan var. Öndeki 3 fan güç kaynağına bağlı. Arkadaki egzoz fan SYS_FAN girişine bağlı. Arkadaki egzoz fanım 3 pin girişli olmasına rağmen BIOS'dan kontrol edilebiliyor. Kasamın yukarısına 2x14mm Akasa Viper egzoz fan görevinde alıp takacağım. Arkadaki egzoz fan 3 pin girişli, alacağım 2 adet Akasa model fan ise 4 pin girişli. Bana uygun fiyatlı bir fan çoklayıcı önerebilir misiniz?

Bu çoklayıcıyla birlikte üstteki iki fanı ve arkadaki bir fanı BIOS'dan kontrol edebilir miyim?

Şimdi şöyle, Eğer 4 kablolu PWM modunda çalışan fanları bağlamak için çoklayıcı tek başına o fanları veya sadece 3 pin olanları bağlamana uygun olur. Hem 4 hem 3 takarsan yeni fanlarıda DC Modunda(3 pin) kontrol edebilirsin. Diğer türlü 3 pin olan son hızda döner. 4 pin PWM olarak otonom çalışır.

Yorum güzel fakat ben pek anlayamadım

3 pinli fanı kontrol edebilirim 4 pinli fanları kontrol edemem, doğru mu anladım?

Ben çoklayıcı olarak Link'te bulunan ürünü kullanmaktayım, gayet memnunum. Sahibinden.com'da geçen haftalarda 20 TL gibi bir fiyata aldım, siz de isterseniz ikinci el siteleri bir kontrol edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…