AMD R5 2600 işlemci çok ısınıyor

Master Chief

Hectopat
Yer
Ankara
Ekran kartım RTX 2060. işlemcim Ryzen 5 2600. RAM: 16 Call of Duty: Modern Warfare oyununda işlemci sıcaklığım 100 dereceye kadar çıkıyor. Termal macunu yeni değiştirdim. Stok fan ile kullanıyorum. Ne yapmalıyım? Sıvı soğutucu mu takmam lazım yoksa kule tipi fan işi mi görür mü? Kasanın türü middle Tower.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasanızın türü değil marka model/hava yani hava akışı önemli. Kasanız nedir? Termal macunu eksik/fazla/yanlış sürmüş olabilir misiniz?

Bu oyun CPU'yu zorluyor evet ama 100 dereceleri de görmezsin. Macun olarak ne sürdün ve vidaları tam sıktıgından emin misin?

Bu macun Cooler Master'ın en dandik macunu desem yeridir fakat bu kadar az performans vereceğini sanmam. Soğutucunuzun modeli nedir acaba?

1-Termal macunu yayarak ince bir katman olarak sürdün mü?
2-Fan yuvasını tam olarak taktın mı?
3-Fan çalışıyor mu?
4-Kullandığın termal macun nedir?

1-Evet dediğiniz gibi, macun paketinin içinden cıkan kartvizim türü şey ile ince bir katman halinde sürdüm.
2-Fan yuvasını tam olarak taktım.
3-Fan çalışıyor hep zaten.
4- 1 önceki mesajta termal macunun linkini attım.

Bu macun Cooler Master'ın en dandik macunu desem yeridir fakat bu kadar az performans vereceğini sanmam. Soğutucunuzun modeli nedir acaba?

Işlemcinin içinden cıkan stok sogutucuyu kullanıyorum.
Çok saçma bir soru olacak ama her ihtimali düşündüğüm için soruyorum. Egzoz fanı hava tahliye edecek şekilde takılı değil mi?

Evet, hava tahliye edecek şekilde takılı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…