AMD R5 2600 ve RX 570 sistem kendini resetliyor

RAM'lerinde OC var mı? Sistemini ayrıntılı yazmalısın.
Bu konuyu işgal etmiş gibi olmayayım ama konu sahibi arkadaşla ayni ekran kartı ve işlemciye sahibim. Anakart olarak Asus prime b450m-k, RAM olarakda Corsair 2×8 3000 Mhz RAM'e sahibim. RAM'e tek yaptığım şey BIOS'dan 3000 Mhz'ye almak oldu. Bu arada Ekran kartını voltaj vermeden, power limit fullde 1400 Mhz'ye aldım. Ama dediğim gibi stress testlerinde bir problem yok.

Öncelikle RAM'lere biraz voltaj verip denemelisin. Olmaz ise ekran kartındaki OC'yi düşürmelisin. 1400 MHZ biraz fazla olmuş. ASUS B350M-A anakart kullanıyorum. RAM'leri 3200 MHZ'de çalıştırmak için 1.50 voltaj verdim. Yoksa devamlı oyunlardan masa üstüne atıyordu.

RAM zaten 3000 Mhz destekliyor neden voltaj vermem gereksinki?

Ben voltaj vermesem çalışıyor ama oyunlardan atıyor. AIDA64 ile RAM'lere voltaj vermeden 3000 MHZ'de 10 dakika test ediyorum. Hata vermiyor. Fakat oyun oynarken bir süre sonra oyundan atıyor.. Bende anlamış değilim. Belkide benim anakarta özgü bir şey. Senin sorunun belki ekran kartına yaptığın voltajsız OC yüzünden de olabilir. Benim RX470 1236 MHZ standart hızı. Bunu 1316 MHZ yapıyorum. Power limit +20 ve voltaj vermiyorum.
Ben voltaj vermesem çalışıyor ama oyunlardan atıyor. AIDA64 ile RAM'lere voltaj vermeden 3000 MHZ'de 10 dakika test ediyorum. Hata vermiyor. Fakat oyun oynarken bir süre sonra oyundan atıyor.. Bende anlamış değilim. Belkide benim anakarta özgü bir şey. Senin sorunun belki ekran kartına yaptığın voltajsız OC yüzünden de olabilir. Benim RX470 1236 MHZ standart hızı. Bunu 1316 MHZ yapıyorum. Power limit +20 ve voltaj vermiyorum.

PC kendini yük altına girdiğin demi resetliyor?
yük denilebilir mi bilmiyorum bir süre normal surf yapıncada resetliyebiliyo bazen
Sürücü kaynaklı yüksek ihtimal. AMD sürücü kaldirma aracı ile kaldırıp 19.9.2 WHQL sürümü yükleyip dene.

Değiştirdigin PSU markası ne?
power boost 500w kasanın içinde gelen
zaten 3000 mhz de kullanıyorum biosumu güncelledikten sonra oraya çekmiştim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…