AMD R5 5600 için overclock önerisi

Statik OC ile 4650 MHz +0.18750v ayarı ile PBO ile yaptığım hız aşırtmadan daha fazla tekli ve çoklu çekirdek performansı aldım. İyi soğutursan 4.7 bile yaparsın ama değmez, performans artışı çok az oluyor.

4700MHz civarlarına cikarabilirim yani sıcaklık çok artar mı peki.

Vereceğiniz voltaja bağlı. Ryzen Master'la deneyerek öğrenebilirsiniz. Ama çok artacağını sanmam. Max 5-6 derece.

Bunu deneyeceğim yarın size BIOS'tan ayarları atsam olur mu doğru yapmış mıyım diye çünkü fazla bir bilgim yok.
Statik OC çok basit. Ama dediğim gibi alüminyum mosfet soğutucu eklemezsen büyük ihtimal yapamazsın.

Bu ayarı alüminyum MOSFET olmadan yapabilir miyim?

Dostum bende 5600X var +200 ince PBO ayarlı 4850 MHz'e kadar çıkıyor, statik olarak bu değere bu soğutucu ile çıkmam mümkün değil. Tek çekirdekte CPU Z skoru 660'ın üzerinde oluyor bu iyi bir kazanç.

Dostum statik OC yapman anlamsız.

Bir dene ama ben önermiyorum. Hız aşırtma yapacaksan bazı önlemleri alman lazım. Anakartında 6 faz var. Eğer sen 4.65 GHz hız aşırtma yaparsan 100 wattan fazla güç çekecek işlemci ve 6 faz bu gücü sağlamak için fazla ısınır. Ben 4 adet bu kitten aldım; https://www.hepsiburada.com/feriot-...bantli-heat-sink-p-HBCV00003820B5?magaza=gaye
B450M Dragon model anakartım. Sizinkiyle aynı VRM tasarımına sahip. Tüm MOSFET'lere yetiyor.

Dostum bende 5600X var +200 ince PBO ayarlı 4850 MHz'e kadar çıkıyor, statik olarak bu değere bu soğutucu ile çıkmam mümkün değil. Tek çekirdekte CPU Z skoru 660'ın üzerinde oluyor bu iyi bir kazanç.
5600x ile 5600 arasında hız aşırtma anlamında fark var. Bende 5600 var. Ve ben işlemci üzerinde yaptığım hız aşırtma denemeleri sonucu aldığım değerleri paylaşıyorum.

Ben direk PBO+ co yapacağım 4650MHz bir sıkıntı yaşar mıyım static OC yapmayacagım alimunyum MOSFET o işlerle ugrasmak istemiyorum.

Ben direk PBO+ co yapacağım 4650MHz bir sıkıntı yaşar mıyım static OC yapmayacagım alimunyum MOSFET o işlerle ugrasmak istemiyorum.
Yaşamazsınız.

Dostum bu benim bir önceki ayarlarımdı şu an ppt 120 tdc 70 edc 130 şeklinde kullanıyorum. Bu görsellerden faydalanabilirsin. Optimizer ayarlarındaki iki farklı değeri olan çekirdekler en iyi birinci ve ikinci çekirdekler sırasıyla 30-25 şeklni de girdim değerleri daha fazla performans almak için.

Dosya Ekleri

• IMG_20221121_040608.jpg
    193,5 KB · Görüntüleme: 42
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…