Öncelikle herkese selam. Mevcut sistemimin işlemcisinin yetersiz kalmasından dolayı anakart ve işlemciyi upgrade etmeye karar verdim. Fakat AMD tabanlı mı yoksa Intel tabanlı bir yükseltme mi yapsam emin olamadım. AMD olarak Ryzen 5 5600X ve MSI MAG B550 Tomahawk düşünüyorum. Intel olarak da i5 12400F ve henüz karar veremediğim, biraz bakınıp bulduğum birkaç B660 anakart var. Anakartlar hakkında pek detaylı bilgim yok açıkçası. Anakart önerilerinize açığım. Benim bulduklarım şu şekilde;
Hesapladım ikisi de birbirine yakin fiyatlara denk geliyor. İzlediğim birkaç karşılaştırma videosunda i5 12400F'in daha düşük güç kullanarak daha yüksek performans verdiğini gözlemledim. Ayrıca 5600X'e göre daha az ısınıyordu. O yüzden hangisini alacağıma karar veremedim. İntel olsa hangi anakartı önerirsiniz peki?
Hesapladım ikisi de birbirine yakin fiyatlara denk geliyor. İzlediğim birkaç karşılaştırma videosunda i5 12400F'in daha düşük güç kullanarak daha yüksek performans verdiğini gözlemledim. Ayrıca 5600X'e göre daha az ısınıyordu. O yüzden hangisini alacağıma karar veremedim. İntel olsa hangi anakartı önerirsiniz peki?