AMD R5 M230 Format Sonrası Tanıtamama Sorunu

brsokcu

Hectopat
Daha fazla  
Lenovo G510 Laptop kullanıyorum yaklaşık bir hafta öncesinde bilgisayarımda Windows 10(MBR) kuruluydu her şey stabil ve sorunsuz çalışıyordu. Bilgisayarım biraz doldugu için format atmaya karar verdim. Formatı temiz bir şekilde attıktan sonra Windows Update aracılıgıyla güncellemeleri yatım ve sürücü driverlerini yükledim. Intel ekran kartı, ses kartı, touchpad gibi driverlerin hepsini yükledi. Önceden AMD ekran kartı sürücüsünü de yüklüyordu fakat bu sefer yüklemedi. Belki ISO dosyası sıkıntılıdır diye düşünüp baska bir Windows 10 ISO dosyası ındırdım ve UEFI olarak attıgım formatı tekrar MBR formatında attım. Windows Update yine sürücümü bulmamıstı.

Windows 8.1 yükleyip denedim ve sorun hala deva etti. AMD'nin sürücüsünü internetten indirip kurmaya çalıştım fakat Windows update ile sürücü yüklenmediği için driver bilgisarımdaki ekran kartını göremiyordu. Gizli aygıtlara baktıgımda da hiçbir şekilde AMD R5 M230 ekran kartımı göremiyorum. Bu arada BIOS'tan switchable graphics ayarını değiştirmeyi denedim ve BIOS update yaptım sonuç yine aynı. DDU ile her şeyi kaldırıp tekrar denedim hiçbir şekilde ekran kartımı aktif duruma getiremiyorum.

İnternette gördüğüm birkaç videoda bu tür sorunlarda GPU'ya ısıl işlem uyguluyorlarmış. Eğer yine çalışmaz ise GPU'yu değiştiriyorlarmış. Bilgisayarım eski olduğu için tamir işine girmemeyi düşünüyorum. Ve sorun formattan sonra olduğu için Yazılımsal olduğunu düşünüyorum yaklaşık 3, 4 kez format atmayı denedim.

@Recep Baltaş @Mikail Fidan @Murat5038

Sistem özelliklerim:
  • Intel i5 4200m CPU
  • AMD R5 M230 Ekran kartı
  • 6 GB RAM
  • Windows 1o Pro 64 Bit 1703

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam şu anda temiz MBR biçimli Windows 10 kurulu ekran kartımın çalıştığı zamanlarda Windows 10 kuruluydu. BIOS'u update yapıp defaulta çektim.
Aida64 Reportdosyası: Report.htm
Şimdiden Teşekkürler.

Yukarıda bak ne yazıyor. Win 10 UEFİ ise diyorum. Win 10 MBR kurulmaz. UEFİ olarak formatlayın dediğim ayarları yaptıktan sonra.

Formattan sonra bunu yükle.
https://downloadmirror.intel.com/26984/eng/win64_154036.4703.exe

Gözükmeyen aygıtın sürücüsünü yükleyemezsin. BIOS ile ilgili ayarlarda sorunun var. Legacy ayarları açıp secure boot kapatıp deneyin. Aygıt yöneticisinde aygıt görünürse sonra AMD sürücüsünü yüklersiniz.

Ustam bu akşam UEFI olarak format atıcağım fakat UEFI olarak format atıp Boot menuden UEFİ yerine Legacy ayarını açınca açılışta Windows'u Boot etmiyor. Ufak mavi ekran hatası veriyor.

UEFI olarak format attım abi. Legacy olarak hata verdiği için bootu update edip fabrika ayarlarına aldım ve UEFI modu seçtim.

Edit: Abi sıkıntı halen devam ediyor ne yapmam lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…