Arkadaşlar selam,
Yaklaşık üç yıldır MSI GL65 9SC dizüstü bilgisayarını oyun+programlama amaçlı kullanıyorum. İşlemcinin(i5-9300H) son zamanlarda büyük projelerin kaynak dosyalarını derlerken ciddi performans kaybı yaşadığını görüyorum. Ayrıca Sekiro oynarken ilk 20 dakikadan sonra FPS 10-15'e kadar düşüyordu. Şimdi bilgisayar toplamaya ve R7 700 & B660M wifi anakartının benim için iyi bi kombinasyon olduğuna karar verdim. Daha önce bilgisayar toplamadım o yüzden aşağıda listelediğim donanımların birbiri ile uyumuyla alakalı tecrübelerinizi ve soru işareti bıraktığım donanımlar için de önerilerinizi merak ediyorum.
> AMD Ryzen 7 7700
-
AMD Ryzen 7 7700
> MSI PRO B650M-A WIFI AMD B650 Soket AM5 DDR5
-
MSI Pro B650M-A WiFi AM5 (LGA 1718) Soket Anakart
> [?] Ekran kartı, bütçe 5-7k
- İlk etapta düşünmüyorum IGP ile ekranı sürsem yeter ama bazen güncel oyunlar oynuyorum, ekran 60Hz (aklımda RTX 3080/90 var)
> [?] PSU, bütçe 1-2k
- 750w peak voltaja sahip bir tane seçebilirim ama ürün yorumlarında sürekli kronik sorunlara rastlıyorum(cw etc.)
> [?] İşlemci için soğutma, bütçe 0.5k
- Have soğutma mı sıvı soğutma mı? Birkaç single-core benchmark videosu izledim ve r7 7700 işlemcinin intel işlemcilere göre daha az ısındığını gördüm fakat bu multi-core için bu geçerli mi? (oyun vs derleme). Eğer çok ısınmıyorsa hava soğutma yeterli olmaz mı? Açıkçası 2k sıvı soğutmaya vermenin bana nasıl bir katkısı olacağını merak ediyorum.
> [?] Kasa, bütçe 2k
- Çok şık olmasına gerek yok iş görsün yeter
- NZXT H510 Flow kasa diğer kasalara göre ucuz ve yeterli görünüyor ama tüm saydığım donanımlar bu kasa içerisine uygun bir şekilde monte edilebiliyormu?
Herhangi bir önerin memnuniyetle karşılanır, şimdiden teşekkürler