AMD R7 7800x3D 83 derece oluyor

eymenarac

Centipat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. 2 gün önce İncehesap üzerinden 9070XT ve 7800x3D ye sahip hazır sistem aldım. Kule tipi soğutucunun fanı çıkık olarak geldi ve yanlarda bulunan telleri geçirerek montajı ben yaptım. Sistem durumuna bakmam için Uncharted 4 oyununda test ettim. CPU yüzde 70 kullanımda 83 dereceleri görüyor ve bu bana aşırı yüksek geldi. Ne yapabilirim?

Selam arkadaşlar. 2 gün önce İncehesap üzerinden 9070XT ve 7800x3D ye sahip hazır sistem aldım. Kule tipi soğutucunun fanı çıkık olarak geldi ve yanlarda bulunan telleri geçirerek montajı ben yaptım. Sistem durumuna bakmam için Uncharted 4 oyununda test ettim. CPU yüzde 70 kullanımda 83 dereceleri görüyor ve bu bana aşırı yüksek geldi. Ne yapabilirim?
Ve işlemci 120w olmasına rağmen 65w civarında güç tüketiyor.

@Mantar09

Dosya Ekleri

• IMG20250723161957.jpg
    IMG20250723161957.jpg
    98,4 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:

Ve işlemci 120W olmasına rağmen 65W civarında güç tüketiyor.

@Mantar09

Soğutucu nedir?

Cooler Master Hyper 212 Halo Black Edition CPU hava soğutucu (RR-S4KK-20PA-R1) - Gaming.Gen.TR Cooler Master Hyper 212 Halo Black Edition CPU Hava Soğutucu (RR-S4KK-20PA-R1)

Montaj ekibi termal macunu az sürmüş olabilir mi?

Bir ihtimal olabilir kontrol edebilirsin de bu soğutucu ile normal aslında ve 7800x3D için yükte bu sıcaklık gayet normal zaten diğer 7000 serisi işlemcilere göre de biraz daha sıcak çalışan bir işlemci yükte 80 derece 7800x3D için gayet normal aslında ve dert edilecek bir sıcaklık değil.

Bir ihtimal olabilir kontrol edebilirsin de bu soğutucu ile normal aslında ve 7800x3D için yükte bu sıcaklık gayet normal zaten diğer 7000 serisi işlemcilere göre de biraz daha sıcak çalışan bir işlemci yükte 80 derece 7800x3D için gayet normal aslında ve dert edilecek bir sıcaklık değil.
Yüzde 70 de 83 derece bana sıcak gelmişti aslında ama büyük ihtimalle benim cahilliğim hayatımda ilk defa masaüstü pc sahibi oldum.
Bir sorum daha var belki yine bana garip gelen birşeydir ama benim bildiğim bu işlemci 120w fakat afterburner da 65w civarı gözüküyor bu normal birşey mi?

Yüzde 70 de 83 derece bana sıcak gelmişti aslında ama büyük ihtimalle benim cahilliğim hayatımda ilk defa masaüstü PC sahibi oldum.
Bir sorum daha var belki yine bana garip gelen bir şeydir ama benim bildiğim bu işlemci 120W fakat Afterburner'da 65W civarı gözüküyor bu normal bir şey mi?

Gayet normal oyunda çok güç tüketmez zaten kaldı ki tüketse bile 7800x3D çok güçlü bir işlemci olduğu için gerektiği kadar güç çeker yüksek performans düşük güç yani.

Gayet normal oyunda çok güç tüketmez zaten kaldı ki tüketse bile 7800x3D çok güçlü bir işlemci olduğu için gerektiği kadar güç çeker yüksek performans düşük güç yani.
Hocam işlemci ile ilgili değil de son bir sorum var.Ekran kartı doğal olarak demonte geldi ve montajı ben yaptım.Fakat ana karttaki slota kartı taktığımda sanki takılmamış gibi hissettim ses falan gelmedi.Çıkarıp takmak istedim ama çekerken birşey olur diye cesaret edemedim.Görüntü geldiğine göre slota tam takılmama durumu olamaz dimi?

Hocam işlemci ile ilgili değil de son bir sorum var. Ekran kartı doğal olarak demonte geldi ve montajı ben yaptım. Fakat ana karttaki slota kartı taktığımda sanki takılmamış gibi hissettim ses falan gelmedi. Çıkarıp takmak istedim ama çekerken bir şey olur diye cesaret edemedim. Görüntü geldiğine göre slota tam takılmama durumu olamaz değil mi?

Sanmam görüntüde bir şey yoksa kullan söküp takmak için ise mandalı kaldırıp çekmen gerekli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı