AMD R7 7800x3D işlemcisi RTX 4070 kart ile nasıl olur?

Arkhâlis

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GALAX RTX 4070 12 GB - R5 7500F - 16 GB DDR5 RAM - Samsung 980 Pro1 Tb Pcie 4.0 M.2 Ssd
Meslek
Grafik Tasarımcı
Herkese selam, güncel olarak R5 7500F + RTX 4070'li bir sistem kullanıyorum ve yakın zamanda işlemcimi yükseltmeyi düşünüyorum. R7 7800x3D nasıldır, alınabilir mi? Benim ekran kartımla uyumlu olur mu? Şu an için 1080p kullanıyorum fakat ekranımı 2K'ya yükseltmeyi planlıyorum. Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.

İşlemci müthiş. Arkadaşım da 7800x3D ve 4070 kullanıyor. 2K'da kullanıyor ve memnun.

Zaten 4070, 2K'da önerilen bir kart.

Eğer 2K ya yükseltecekseniz gayet güzel bir seçim olur darboğaz da o kadar yapmaz PC buildsden darboğaz hesaplama yapabilirsiniz.

Yanlış gösteriyor o site, zaten yasaklı forumda.
2K'da işlemci değişmenin anlamı yok, kart önemli.

Eğer FPS oyunlarından çıkmıyorsan olabilir, ancak hikayeli oyunlara ağırlık veriyorsan kartı geliştirmen daha mantıklı.

Ek olarak ekran kartın giriş seviyesi 2K kartı, yüksek ayarlarda akıcı deneyim zor.

7800x3D oyun için alabileceğin en iyi işlemcilerden biri lakin burada asıl soru 2K da 4070 seni ne kadar götürecek. Özellikle 12 GB VRAM artık 2K da bile sınırda kalmaya başladı.

7800x3D oyun için alabileceğin en iyi işlemcilerden biri lakin burada asıl soru 2K da 4070 seni ne kadar götürecek. Özellikle 12 GB VRAM artık 2K da bile sınırda kalmaya başladı.
Dostum, ben genelde Faceit üzerinden CS2 oynuyorum. Bunun dışında belki RDR2 ve bazen de GTA V açıyorum. Asıl işim grafik tasarım; bilgisayarı toplamamın asıl sebebi de bu, ama oyun ağırlığım CS2 olduğu için mevcut sistemin yeterli olacağını düşünüyorum. Hikayeli oyun çok oynayan biri değilim. Oynasam da genelde açık dünya oyunları tercih ettiğim için hikayelere çok sadık kalamıyorum.

Bu arada, R7 7800X3D yerine R7 9700X işlemcisi tercih edilebilir mi? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Yüksek ihtimalle bir seneye kalmadan ekran kartımı 50 serisine yükseltebilirim. Tabii, durumlar ne getirir bilemem ama ekran kartını da yükseltme ihtimalim var.

Hocam 3D ibaresi olan islemcilerin L3 önbelleği yüksek olur. 7800x3D'de 100 MB var. Aşırı iyi. 9700x'te 32 MB varmış.

CS oynuyorsan X3D işlemciler senin için daha faydalı olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…