AMD R9 280 Düşük GPU Kullanımı ve Yeni Ekran Kartı önerisi

WhiteRipper

Decapat
Merhaba Arkadaşlar
Benim sorunum sahip olduğum tüm oyunlarda düşük FPS değeri alıyorum. Ortalama 20-50 arası GPU kullanımına düştüğünde FPS de yüksek derecede düşüşler meydana geliyor ve Oyunda ciddi oranda kasmalara neden oluyor. Oyunların hepsini 1920x1080 çözünürlük ve Yüksek ayarlarda oynuyorum aynı şekilde düşük çözünürlük ve ayarlara aldığımda da sorun aynı şekilde devam etmektedir. Çok nadirde olsa bazı dakikalarda %90 ve üstü Gpu kullanımına çıkıyor sonra tekrar düşüş oluyor. Bu sorunu yaşayalı yaklaşık 3 hafta oldu. Çözümünü Bulmak için sanırım her şeyi denedim.
  • Forumlarda yazılan veya videolarda verilen tüm ayarları denedim.
  • DDU ile driverları birçok defa silip tekrar yükledim. (18.12.1 ve 19.4.1 yükledim) şuan yüklü sürüm: 18.12.1
  • 1 defa format attım ve UEFI Windows 10 kurulum yaptım.
Fakat sorunumu düzeltemedim. Sizce bu sorunun kaynağı Ekran kartımdan dolayımı yoksa başka bir donanımdan mı meydana geliyor. Yapmış olduğunuz yardımlar ve öneriler için şimdiden çok teşekkür ederim.

Kullanmış olduğum sistem:
  • AMD FX 6300 Soket AM3+ 3.5GHz
  • MSI R9 280X Gaming 3G GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı
  • 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
  • MSI 970 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) Anakart
  • Cooler Master G600W 80 plus bronze Güç kaynağı
  • işlemcimi soğutmak için 140mm radiatorlü cooler master sıvı soğutma kullanıyorum.
Aynı sorunu yaklaşık 1 sene önce daha yaşadım. Düzelmesi için elimden gelen her şeyi yapmıştım fakat düzelmedi ve ümidimi kesmiştim. Aradan bir hafta sonra her zamanki gibi bilgisayarımı normal bir şekilde açtım ve fps durumunun nasıl olduğunu öğrenmek için oyuna girdim ve hiçbir sorun yoktu. akıcı ve 99% gpu kullanımı ile oyunlarımı oynadım. Taki bu aya kadar hiç bozulmadı.(Bu sorunu yaşamadan önce hiç bir ayar değişikliği ve OC yapmadım. Kendi kedine bozulup kendi kendine düzelmişti.)

Ümidimi yine kestim ama sizden yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Şimdi Gtx 1650 almayı düşünüyorum sizce doğrumu düşünüyorum veya sizlerin bana önerebileceği bir ekran kartı olursa çok sevinirim. Teşekkür ederim

Yapmış olduğum oyun testleri

amd yeni ekran kartı ve işlemciler çıkarıcak temmuzda işlemci gelicek diyorlar tabi söylenti aksıya bilir amd yeni ekran kartı çıkartınca piyasada yayınlınca rx 590 gibi kartların fiyatı düşer ozaman alırsınız
yok ben illada alıcam diyorsanız

GTX 1650 almayın, bence bütçenizi arttırıp 1660Tİ almalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…