AMD R9 280X mi Nvidia GTX770 daha kaliteli ve perfonmaslı?

Hangisi daha kaliteli ve perfonmanslıdır.

• AMD R9 280X

Oy: 15 57,7%
  • NVİDİA GTX770

Oy: 11 42,3%

• Oy verenlerin toplamı
    26
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhabalar;
Bir akrabam bilgisayarı için yeni bir ekran kartı almayı düşünüyor. Tercihlerine göre kendine birşeyler belirledi ve 2 ekran kartı arasında kaldı.
Daha önceki ekran kartı Nvidia idi ve son derece memnun kaldığını söylüyor. Şimdiki ekran kartında da AMD ile Nvidia arasında kaldı. AMD kartın daha perfonmaslı ve ucuz olması, kalitesiz olmasından korkuyor. sizce hangisi daha perfonmanslı ve uzun yıl kullanıma uygun bir karttır.

Asus R9 280X Directcu 2 Top 3Gb Gddr5 384Bit Amd Radeon Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Zotac Gtx770 Gddr5 2Gb 256Bit Nvidia Geforce Dx11.1 Ekran Kart - Vatan Bilgisayar

Bence Gtx770 almasını öneririm. R9 280x ekran kartı ile aralarına performans bakımından fazla bir fark yok. Kalite olarak 2 kartta hemen hemen aynı. Fakat r9 280x ve diğer serilerinde coil whine, ısınma, ses sorunu gibi problemler ile fazla karşılaşıyor. Gtx770 diğer karta göre biraz daha fazla fps sağlar ve uzun süre götürür.

Ben saphhıre toxic 280 x kullanıcısıyım bf 4 gibi fps oyunları oynuyorum yeni çıkması muhtemel oyunların mantle desteği açısından amd öneriyorum ama msi gaming ya da saphhıre trix veya toxic serisini alın .

Arkadaşlar R9 280X önermişler. Ancak GTX770 almanız sizin için daha makul bir seçim olacaktır. @Enrico Berti kardeşim karttan karta değişir. Sizin kartınızda bir problem yaşamadığınız , alınacak yeni R9 280X'de bir sorun olmayacağı anlamına gelmez. R9 280X coil whine problemi sık yaşanan bir karttır.

Her iki kartta hemen hemen aynı gücü çekiyor. Ben şuan R9 280X kullanan biri olarak söyleyebilirim ki seçme şansım olsa yine AMD seçerdim.

Yakın bir arkadaşım R9 280x kullanıyor 2 hafta önce aldı. Ben de geçen hafta bilgisayar toplamadan önce ona danıştım AMD mi NVIDIA mı tercih edeyim diye. Kesinlikle NVIDIA önerdi, AMD ekran kartlarında ısı ve ses sorunu çok oluyormuş kendisi de bundan yakındı zaten o yüzden NVIDIA tercih etmesi daha sağlıklı gibi geliyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı